Korvpanna med kantareller

Blev så himla sugen på en matig korvpanna med mycket smak igår att jag bestämde mig för att det fick bli dagens middag. Min inspiration och matlust har varit körd i botten rätt länge nu så när jag äntligen hittade ett sug var det inget snack! Allt som behövdes var lite regn och frisk luft – tänka sig. Jag kanske inte är en sommarperson trots allt, längtar i hemlighet efter friska höstvindar och mustiga grytor…..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Middagen är serverad! Krämig och fullmatad med godsaker. Inte tar den lång tid att knåpa ihop heller.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Korvpanna med kantareller, lök och paprika

Jag använder en kryddig och stark korv för att ”slippa” smaksätta såsen. Korven släpper ifrån sig massor av smak som tillsammans med resten av ingredienserna räcker för att ge en supergod vardagsmiddag. Jag föredra ris till men andra gryn eller potatismos är nog minst lika gott till.

Smör/olja att steka i

1 gul lök

1 paprika

Kikkoman sojasås, flytande honung

3 nävar färska kantareller

3 kryddiga och smakrika korvar

grädde

crème fraîche

köttfond, salt, peppar

körsbärstomater, smörgåsgurka och persilja till servering

Gör så här:

Skiva löken och parikan och stek dem mjuka och glansiga i smör/olja. Skvätta över lite soja och honung. Stek (samtidigt i en annan panna) rivna kantareller i en torr stekpanna tills vätskan försvinner, tillsätt en klick smör och stek dem en kort stund. Blanda med löken och paprikan. Skär korven (dra av skinnet) i stavar och stek dem gyllene, blanda med resten av ingredienserna. Häll på grädde och fraiche tills du får en lagom såsig konsistens. Låt puttra ihop en stund så att smakerna sätter sig, smaka sedan av med fond, salt och peppar. Toppa gärna med halverade körsbäsrtomater och persilja för färg och smörgåsgurka för fräscht sting.

6 thoughts on “Korvpanna med kantareller

 1. Sanna

  Råkade hamna på din blogg när jag letade efter ett recept på dumlekakor. Kikade runt lite och blev så inspirerad. Måste bara säga att du har en jättehärlig blogg som jag med glädje kommer följa i framtiden! Dumlekakorna står i skrivande stund i ugnen och jag hoppas de smakar lika gott som de ser ut. Kram

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Hej Sanna! Hoppas dumlekakorna blir som du vill ha dem, jag tycker de är farligt goda – som godis! Känns jätteroligt att du har hittat hit 🙂 Bloggen är till för att inspirera, tur att jag lyckas med det!

   Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Jättegott! Tror du kommer gilla morgondagens inlägg också, något helt annat men glutenfritt och busenkelt. 🙂

   Svara
 2. Tomas

  Jag testade den idag till lunch (fast jag körde med havregrädde och liknande istället) och tyckte det blev jättegott!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s