Mellanmålstips…?

Jag behöver tips på ”nya” mellanmål. Sitter du inne med något riktigt gott och nyttigt förslag? Jag har bl.a. tidigare postat Kesella-/kvargröror av olika slag och likaså bananpannkakor med och utan mjöl och nötsmör till fruktskivor….förutom alla smoothies och shakes som bloggen nästan översvämmas med. Har jag missat någon god och smakrik ingrediens? Tipsa mig gärna! 🙂

För övrigt skulle jag vilja börja baka (mellanmål) med proteinpulver och nötmjöl i stället för vetemjöl. Min mage mår verkligen inte bra av sädeslag…. Jag vill inte riktigt erkänna för mig själv att jag skulle må bra av en glutenfri kost, men så är det.

Blir väldigt sugen på att testa många av recepten på den här sidan… Det är som att en helt ny värld öppnas! Proteinpulver är inhandlat, nu gäller det att välja ut rätt godbitar.

Jag börjar med att tipsa om hur gott keso/grynost är med frukt, bär och nötter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den här skålen innehåller keso, banantärningar, lingon, gojibär, mandlar, torkade aprikoser och agave sirap. Det synns inte på bild men jag toppade dessutom med kanel.

Ruskigt gott! Varianter av det här måste jag börja äta oftare!

7 tankar på “Mellanmålstips…?

 1. Malin

  Mina favoritmellanmål just nu är smoothie i alla former tillsammans med Wasa knäckebröd (fiberbalance) med philadelphiaost och skivat äpple – riktigt mumsigt. Annars är jag precis som du, dålig på att komma på nya. Keso och kesella blandningar har jag tröttnat lite på. Men en blandning som är god är ju att micra äppel och kanel tills det blivit mosigt och sedan ha det på kesella.

  Ps. Gjorde en grym ”glass” igår kväll. Mixa 1/4 banan (ej frusen), 100 gram frusen mango, några teskedar kesella och vaniljpulver. Alltså, jag som är glassfantast tyckte det här var nästan lika bra. Det är bra betyg det 🙂

  Svara
   1. Malin

    Åh, berätta sen vad du tyckte. Gjorde en till igår fast med jordgubbar, men då de frysta jag använde inte hade så mycket smak så är mangon bäst hittills 🙂

   2. Johanna Inläggets författare

    Jag har redan labbat fram tre stycken, mums! Fick en nytändning för snabbglass! Kommer snart på bloggen… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s