Stekt blomkål med goa skinkrullar

Lite nu och då så blir jag fotbollsänka. Ensam hemma. Plötsligt ska man laga mat för en igen vilket oftast är ganska oinspirerande. Här om kvällen blev det verkligen en billig, enkel och snabblagad middag med blomkål och skinka som huvudingredienser. Skinkrullar är perfekt ”man tager vad man haver hemma” mat. Man fyller med något gott, rullar ihop och vips har man akutmiddag. Stekt blomkål fixar man i ett nafs och det passar ypperligt om man vill dra ner på kolhydraterna men öka på grönsaksintaget. Så här kan det se ut:

Grovhackad (rå) blomkål, redo för några minuter i stekpannan. Jag lät en klick smör smälta i pannan, puffade i curry, cayenne, paprikapulver, kanel, flingsalt och peppar. Sedan fick blomkålen steka med i några minuter. Gott så, men krämigare om man tillsätter crème fraîche.

Skinkrullar kan man exempelvis fylla med fetaost, soltorkad tomat, oliver och basilika. Eller ost, ruccola, riven zucchini och tomat. Eller getost, pesto och paprika. Ja ni fattar, med lite allt möjligt som kylen erbjuder. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s