belVita Breakfast

När det gäller nyheter på butikshyllorna är jag alldeles för nyfiken för att låta bli dem.

LU belVita Breakfast lanserar morgonkex som de hävdar är det enda beprövade kex som frigör kolhydrater långsamt i över 4 timmar som en del av en balanserad frukost. Som jag förstår det ska kexen gärna intas tillsammans med exempelvis naturell yoghurt, frukt och dryck.

DSC_0873

Knaprigt havre & 5 Fullkorn är knaprigt goda och de känns både grova och hyfsat hälsosamma men de har samtidigt en söt bismak. De är packade i individuella portionsförpackningar om 6 x 4 kex (ganska praktiska att ha med i väskan alltså som mellis på språng).

Ett kex innehåller 55 kcal, 1,8 g fett, 8,3 g kolhydrater varav 2,7 g sockerarter, 0,7 g fiber och 1 g protein. Dessutom tillkommer vitamin E, tiamin, magnesium och järn. Som en kul grej gjorde jag en sockerjämförlese med två andra kex. Det är ungefär lika mycket socker i Digestive kex per 100 g som i belVita medan Ballerina original innehåller ca 10 g mer socker per 100 g.

7 tankar på “belVita Breakfast

  1. matmotivatorn

    Socker i te? Himmel! Dessa ser ju ut som att de riktar sig till en annan målgrupp än de som vill ha Digestive, men alltså lika mkt socker… Det gäller att läsa det finstlita.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s