Chokladiga nyheter

Mycket nytt på butikshyllorna hela tiden.. och innan jag själv hinner reagera så ligger de liksom redan i min varukorg och väntar på att få bli provade så fort jag kommer hem från affären 🙂

Även om jag nästan aldrig äter det så är jag faktiskt svag för kexchoklad. (Jag gillar luftigt och frasigt i kombination med choklad, Malteser är ju exempelvis också bara för gott!). Som tur är köpte jag bara med mig en liten rackare hem av den här nyheten från Cloetta; kex choklad & yoghurt, för den är försvinnande god. Söt, aningens krämig och lättsamt syrlig på samma gång. Mums!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Däremot var Marabous nyheter – Oreo och Marabou m Peanut – sötsliriga besvikelser. Inte helt oväntat kanske – Marabous kakor är söta. Väldigt små bitar av fyllningen i chokladkakorna gör att de mest frasar lite i tänderna. Sötman väger liksom över smaksättarna, tycker jag. Mjölkchoklad passar kanske ändå bäst tillsammans med lite fräschare komponenenter som apelsin eller mint eller hetare smaksättningar som lakrits/salmiak eller chili. Vad tycker du?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anthon Bergs chocolate sticks är faktiskt inte så dumma, det blir tummen upp för goda smaker som är i fin balans med den mustiga chokladen. Perfekt att de flesta av dem är mörka, det blir lite vuxnare på det viset. Inte ens mjölkchoklad med nougat blir för söt tycker jag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 thoughts on “Chokladiga nyheter

 1. Johanna

  Har bara testat Marabou med oreo och jag håller med dig, alldeles för söt! Kanske inte så oväntat när kombinationen är mjölkchoklad + kakor, men hade ändå hoppats på en mer kexig smak. Kexchokladen måste jag testa!

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Men eller hur, varför ens gå på en sådan kombination egentligen… 🙂 Prova kexchokladen, den var mycket bättre!

   Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Precis, det trista är att nyheterna alltid kommer i stora förpackningar först och så blir de mest liggande. Rätt onödigt!

   Svara
 2. Malin

  Testat både Oreo och chokladsticksen. Oreo håller jag med om, smakade typ som digestive-varianten bara att ibland fick man en touch av oreo. För söt!

  Sticksen gillade jag verkligen, jag har bara smakat den mörka med chili/honung samt salt/mandlar. Sedan köpte jag även den ljusa med salt/mandlar, men den tvivlar jag inte på att den är god. Salt i choklad – given kombination! 😀

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Ganska väntat iof att Marabous varianter är söta och att Anthon Bergs är lite mer balanserade men det som är positivt även med det sistnämnda är ju storleken, perfekt med en liten stång så man inte överäter! 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s