Snabb hallonsorbet

Kondenserad sockrad mjölk + frysta hallon + limesaft = snabb och riktigt god hallonsorbet. Det blir inte enklare!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De våriga och somrigt pastelliga kökshanddukarna på bilden och de fina formarna (med perfekt storlek – de är varken mini eller stora och fungerar lika bra till glass som cupcakes eller som snackbägare) har jag klickat hem från Zalando.se Visste ni att de har en hemavdelning? Som ni säkert märkt älskar jag att använda just kökshanddukar som rekvisita på mina bilder. De är billiga, lätta att få tag på, enkla att byta ut efter säsong och de piggar upp vilken bild som helst. När jag tröttnat på dem i bild så använder jag dem som just kökshanddukar eller som dukar på våra mindre bord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krämig hallonsorbet

Har du riktigt bråttom att fixa fram en dessert? Prova min turbosorbet med endast tre ingredienser. Vill du ha den krämig serverar du den så fort du mixat klart. Vill du ha den glassigare ställer du den i frysen tills den hårdnat. Variera genom att byta hallon mot andra bär eller frukt. Men tänk på att mjölken är söt, det behövs något syrligt för att glassen inte ska bli för sliskig. Jag utgår ifrån att det ska vara mer bär än mjölk.

Tips! Dela upp mjölken i 2 bunkar och smaksätt med olika bär och/eller frukter för att hitta just din favorit. Färsk mynta, citrusskal eller lakritspulver är goda smaksättare.

1 burk kondenserad sockrad mjölk (<400 g)

ca 600 g frysta hallon

saft från 1  lime

Gör så här:

Mixa snabbt samman samtliga ingredienser till en röra. Servera genast för en krämig sorbet. Häll upp i portionsformar eller en plastlåda med lock och ställ i frysen tills den når önskad konsistens.

I samarbete med Zalando.

3 tankar på “Snabb hallonsorbet

    1. Johanna Inläggets författare

      Jag har absolut märkt av tröttheten igen, behöver sova 8-9 timmar per natt och får jag inte det så somnar jag lätt på soffan under dagen… 🙂

      Svara
  1. Pingback: Bäriga favoriter från arkivet | en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s