Knäckebrödspizza!

Knäcke…what? Jo, på radion hörde jag någon reklam och knäckebrödspizza och tyckte det lät jättegott och ärligt talat smart. Knäckebröd ger ju både en nyttigare, knaprigare och mer snabblagad botten än någonsin.

Principen är löjligt enkel. Toppa knäckebröd med typiska pizzaingredienser och skjutsa in i ugnen eller mikron tills osten smält. Inte svårare än så faktiskt. 🙂 Jag struntar i blöt tomatsås då jag inte vill gegga ner brödet utan bibehålla krispet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ska självklart tipsa om min goda pizzaröra;

blanda ihop naturell färskost/creme cheese med tomatpuré, sambal oelek, riven ost och tärnad rökt skinka tills du får en bredbar röra. Den får gärna vara lite stark ;). Bred över valfritt knäckebröd, toppa med skivad tomat, pizzakryda och riven ost. Skjutsa in i ugnen tills osten smält.

Beroende på hur tunt eller tjockt knäckebröd du har så bibehålls botten rätt så krispig. Men vill du ha den mjukare – då skjutsar du in allt i mikron i stället. Men passa noga, det går undan! Osten smälter på rekordtid och brödbotten blir uppmjukad (iaf på riktigt tunt knäckebröd – typ hårt tunnbröd som jag valde).

Prova, det är sjukt gott!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kul idé va!

12 tankar på “Knäckebrödspizza!

 1. Carina

  Ååh det här gjorde vi för några månader sedan! Sambon var MYCKET skeptisk innan (ytterligare en av mina konstiga nyttighetsidéer…?) men vi tyckte båda att det blev superbra! Snabblagat, gott och så blev man inte så tung i magen som man blir av vanlig pizza=) Tummen upp helt enkelt!

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Riktigt gott och det mesta har man ju hemma i skafferi och kyl ändå – jag menar man kan ju toppa med vad man vill! 🙂

   Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Jag gillar också alternativa pizzabottnar. Brukar göra på både tortillabröd, tunnbröd och libabröd när det är tajt om tid. 🙂

   Svara
 2. Pingback: Pizzadag | en smaksak

 3. Pingback: Varma mackor | en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s