Värmande drycker

Egentligen suktar jag redan efter glögg men det känns faktiskt för tidigt. Måste ju ha något att se fram emot i december tänker jag. Så just nu smygstartar jag julmyset med andra värmade drycker på kvällarna.

Jag har skåpen fulla med olika julkryddor vilket gör det enkelt att smaksätta juice och saft på olika sätt.

Två favoriter just nu är varm äppeljuice med citron, ingefära och kanel och faktisk varm kryddad nyponsoppa – köpt osockrad nyponsoppa som jag ”spetsar” med apelsinjuicekoncentrat och värmer med olika kryddor som kanelstång, nystött kardemumma och vaniljpulver och låter dra en stund. Nyponsoppa tycker jag har lite väl ”platt” och lättsam smak och därför kryddar jag gärna fram lite mer djup i den. Inte dumt framför en kvällsfilm med lite vispgrädde på toppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Äppeljuicen gör jag just nu själv i råsaftcentrifugen tillsammans med just citron och färsk ingefära men det går lika bra att köpa en ren äppeljuice och smaksätta den. Bara att värma upp med olika julkryddor som stjärnanis och kanelstång, låta dra och sedan sila av. Gott med lite variation från kaffe, te och varm choklad.

6 tankar på “Värmande drycker

  1. Johanna Inläggets författare

   Jag med, och så tröttnar man inte lika fort på den där glöggen som ändå inte smakar lika bra i december om man började för tidigt… 🙂

   Svara
 1. Josefin

  Så roligt att du kom och hälsade på igår! Vill höra hur det har gått idag sedan. Tack för dryckestipsen också, en variant som kanske innebär att man slipper ”lägga skampengar i sötgrisen” hela dagarna långa.

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Tack för senast love, var en väldigt mysig dag! Snart får jag allt dra fram den där ”skamgrisen” om det ska bli någon förbättring på sötsaksfronten här hemma 🙂

   Svara
 2. Mattias

  Hej, det där såg ju smarrigt ut, Jag behöver din hjälp med något helt annat. Jag skulle behöva ett enkelt men gott cheesecake recept, En ”basic” cheesecake, alltså inte en ”halloncheesecake” eller äppel osv. Kakan ska bakas på fredag… Jag är ute i ”god tid” 🙂 Tacksam för tips. mvh Mattias Lekplaneten

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Hej Mattias! Då ska vi se… fundera på om du vill göra en bakad cheesecake (som man gräddar i ugnen), en frozen cheesecake (en glasscheesecake) eller en cheesecake som står till sig i kylen – som man har gelatinblad i. Jag har ”basic” recept på alla tre här på bloggen. Lite citron eller vit choklad får du räkna med att ingår, det ger godare smak än att utesluta det. 🙂 Sök i sökrutan uppe till höger på ”Cheesecake med citron”, ”Frozen cheesecake” och ”Cheesecake utan ugn”. Det är lustigt för jag sitter i skrivande stund och letar recept på cheesecake som det bara ska vara att blanda ihop och ställa i kylen. Om jag hinner göra den innan fredag (och den blir lyckad) så mailar jag dig receptet! 🙂 Lycka till nu!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s