Samma bas – två middagar

Här kommer en par enkla tips på smarriga vardagsmiddagar. Det här har jag ätit två dagar i rad…. Snabbmat andra dagen när både quinoan redan är kokt och såsen väntar klar i kylen.

För tillfället har jag dille på färdiga salladsmixar som jag vänder runt i en Dijonvnägrett blandad på; olivolja, vit balsamvinäger, Dijon senap, flytande honung, salt och peppar. Så himla gott som det är men helst toppar jag med olika grönsaker också! Gärna strimlad kål, avokado och äppel – sådant som innehåller lite mer nytta än bara gurka och tomat.

Det här kräver inget recept men jag kan snabbt berätta hur jag gjort!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Quinoan kokar jag med grönsaksbuljong – den blir så mycket godare av det. Yoghurtsåsen är en blandning av turkisk yoghurt, flytande honung, citronsaft, citronskal och färsk timjan. En favoritkombo!

Laxen är saltad, pepprad och fylld med mosad getost utan kant. På toppen pinjenötter. Blir klart på 175° och ca 20 minuter i ugnen.  Efteråt riglar jag över olivolja, citronsaft och honung och toppar med färsk timjan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den här godingen har samma bas med quinoa och sås men  är toppad med stekt pumpa och stekt halloumi. Pumpan skalar jag och tärnar och steker al dente i olja. Smaksätter gör jag med vitlök, riven ingefära, soja och flytande honung. Ner i pannan åkte också lite  färsk grönkål. Smarrigt värre!

9 tankar på “Samma bas – två middagar

 1. Malin

  Hej vännen! Låter som mina favoritsåser, dressing och så laxen förstås. Men blev lite nyfiken på pumpan, hur länge måste den stekas för att vara al dente? Måste provas nu när hösten är här och pumpan åter gör come back i kylskåpet 😀

  Svara
 2. bakverket

  Låter som mina favoritsmaker i mat! Jag har inte lärt mig gilla lax riktigt, men jag älskar getost, så detta recept har jag funderat på att prova. Kanske får jag lite hjälp utav osten =)

  Svara
 3. Jan-Erik

  Jag kan intyga att det var otroligt gott! Kan vara jag som ätit just en av portionerna som ses på bilden 🙂

  Svara
 4. Johanna

  Testade att göra laxrätten här hemma igår och det blev verkligen en succé! Supergod kombination måste jag säga 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s