Kyckling i svampsås med bacon och äpple

Måndagens middag ser ni nedan. När jag lagar mat försöker jag inspireras av något befintligt recept och sen sätter min egen kreativitet fart beroende på vad vi ha hemma och vips har man en ny rätt att bjuda gubben på. Det här var smaskigt värre! Istället för ris valde jag att prova blomkålsris – som var godare än förväntat!

Kyckling i svmpsås med bacon och äpple

3-4 portioner

1 pkt bacon, klippt i bitar

10 champinjoner, skivade

10 cm purjolök, hackad

1 svampbuljong tärning

2 dl gräddmjölk

2 dl crème fraîche

1 msk Kikkoman soja

1 tsk sambal oelek (mer om du gillar hetta)

salt och peppar

1 äpple

2-3 kycklingfiléer

Servera med ris, gryn eller blomkålsris och gärna färska örter

Gör så här:

Sätt ugnen på 175-200 grader. Knaperstek bacon och tillsätt svamp och lök, stek det mjukt. Smula över buljongtärningen och tillsätt gräddmjölk, fraîche, soja och sambal. Låt puttra en stund och smaka av med salt och peppar. Tärna kyckling och äpple och fördela bitarna i en ugnsform. Häll såsen över och skjutsa in i ugnen 15-20 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar.

Sugen på att prova blomkålsris?

Koka upp saltat vatten i en kastrull. Riv blomkål på den grova sidan av rivjärnet och häll ner i kastrullen. Vänta tills vattnet kokar upp igen och låt det koka i 10 sekunder. Häll av vattnet, smaka av, salta eventuellt och servera.

2 thoughts on “Kyckling i svampsås med bacon och äpple

  1. Malin

    Prova även att steka blomkålsriset (utan att koka det) med kryddor. Riktigt gott och där kan man verkligen variera kryddorna efter humör och vad man ska servera till. Gurkmeja gör det roligt gult, eller varför inte saffran eller curry? Vill man ha det kryddigare så gör man det. Eller färska/frysta örter som hälls på.

    Det finns hur många variationer som helst och de jag har gjort har varit riktigt gott! Ett litet tips bara 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s