Köttfärspiroger med indisk touch

Det var inte igår vi åt köttfärspiroger, men tusan vad gott det är, alldeles perfekt till fredagsmyset. Enkelt är det också och passar utmärkt om man har köttfärs-sås/röra över. Jag gjorde en klassisk färsröra men smaksatte den även med garam masala (indisk kryddblandning), strimlad vitkål, russin och kokos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prima fingerfood! Det går undan om man fuskar lite och köper smördeg på rulle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smidigt med färsk smördeg på rulle – bara att skära ut fyrkanter, toppa med röran (inte för mycket) och ”gaffla” ihop kanterna (”limma” med uppvispat ägg). Pensla med uppvispat ägg, stör över sesamfrön och skuffa in i ugnen 10-15 minuter på 225°. Jag serverade en sval och fräsch yoghurtsås med mynta, lime och honung till som ”dipsås”.

Smördeg är ju alltid godast helt nylagat när det är som frasigast, men pirogerna går ju att förbereda fram till gräddningen vilket är smidigt. Klart det funkar att värma på dem dagen efter också men de blir inte lika spröda i konsistensen utan lite degigare – kan vara värt att veta så man inte gör alldeles för många!

5 tankar på “Köttfärspiroger med indisk touch

 1. Malin

  Vad gott! Gjorde själv piroger i helgen, deg på sojamjöl/bovete och kikärtor. När jag höll på och skulle stänga dem så förbannade jag alltihop då degen gärna ville spricka. Men när jag åt dem så lovade jag mig själv att göra dem igen haha.. Har du provat pajdeg med kikärtor än? 🙂

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Nackdelen med experiment – det blir inte alltid som man vill… Nej, tack för påminnelsen, har helt glömt bort det. 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s