Special K Cracker Crisps

Kellog’s Special K ligger inte på latsidan just nu. Massor med nyheter poppar upp på butikshyllorna. Det är knaprig müsli, grötportioner och nya smaker av flingor. Meeen, när jag kikade lite närmare på dessa produkter så innehåller de alldeles för mycket socker för att intressera mig. Känns inte så rätt i tiden – kan jag tycka – med sötade frukostflingor.

Men nu till det som faktiskt fick följa med mig hem; Cracker Crisps. Det är Tapioka, Potatis och Vetesnack med 60 % mindre fett * jämfört med genomsnittlig fetthalt för mest sålda chips. (ca 20 kr st för 80 g). Så vad är tapioka? Jo, som jag förstått det; stärkelse ur växtarten kassava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag hittade Original Sea Salt och Sour Cream & Onion bland snaxen i mataffäen (det finns ytterligare en smak i Sverige än så länge). Den förstnämnda är klart godast, vi är överens om att Sour cream & Onion inte smakar som man kanske förväntar sig… Crispsen är fjäderlätta, tjockare än chips men luftigare och självklart inte lika flottiga. Känns som et nyttigare alternativ till chips men de innehåller fortfarande mycket kalorier (406 kcal/100 g). Ofta ligger vanliga chips på ca 520 kcal/100 g om du är intresserad av jämförelsen.

9 tankar på “Special K Cracker Crisps

 1. Malin

  Spännande, även om aldrig äter chips dock haha.. Men jag är en sucker för att prova nyheter, får spana in om det kommit in här i Borlänge, annars får jag köpa dem när jag kommer hem till Lidingö igen 😀

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Visst är det kul att prova nyheter! Jag älskar det, även om det ganska ofta bara blir engångsköp dock… Det är inte alltför ofta nyheter på hyllorna är rena produkter utan massa skit i som man inte dagligen vill få i sig. Kollade på Plus igår, de gör ett ”matryck” nu och granskar olika områden. Ett tips från gårdagens program om socker var att bara ta yttervarv i mataffären, innervarven innehåller bara hyllvaror och kartonger – produkter fyllda med ”skit” som bara förlänger hållbarheten……. intressant!

   Svara
 2. Erica

  Det ser spännande ut. Till utseende påminner de mig en aning om Estrellas ”Popped Chips” som tyvärr ej var någon jättefavorit hos mig. Jag ser dock att dessa innehåller ännu mindre fett än Estrellas variant, och dessa verkar på fler sätt aningen roligare. Jag ska nog testa dem. 🙂

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Ja men testa de naturella, de är helt okej! Men är man riktigt sugen på chips så är nog vanliga chips att föredra ändå, man kan ju försöka äta mindre mängd om man vill hålla igen lite… 🙂

   Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Eller hur, det är kul att analysera och så är det ju en bra orsak för att få äta gott också, hehe…

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s