Goda och nyttiga glassar!

Idag ska jag tipsa om två mycket smarriga och helt olika glassar som dock har en sak gemensamt; de är hälsosammare än traditionell gräddglass eller sorbet.

Yollibox har flera nya smaker ute. Jag har Bluish blackcurrant boost och Lucious Citrus Burst kvar att provsmaka. Ser fram emot det 🙂

IMG_1544

Men dagens tips heter Purple granadilla rush – och den mina vänner är en riktig favorit. Supergod och fräsch. Konsistensen på denna yoghurtglass är någonstans mellan sorbet och gräddglass. Den är krämig men inte så gräddig. Läs mina tidigare recensioner här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lily & Hannas Rawfood ice dream hittade jag inne på Blueberry i Sthlm där jag satt mig ner för en gofika mellan två kompisträffar.

IMG_1545

Så här beskriver de sin nyttiga glass;

”Glassen är naturligt och varsamt tillredd utan upphettning, så att viktiga näringsämnen bevaras. Den är sötad med nektar från kokosblomman, ett nektar som har lågt-GI värde, är fullt med viktiga näringsämnen och som dessutom ger en ljuvlig kolaaktig smak. Gräddigheten kommer från nyttig färskpressad kokosolja samt välgörande cashewnötter”.

Dessa rawfood glassar finns i smakerna Chocolate Love Energy, Cinnamon & Cardamon Spice Delight och Creme Caramel Coconut Bliss.

IMG_1546

Satt och bläddrade i någon gammal tidning och tyckte detta juluppslag var ganska passande med tanke på julsmaken i glassen. Fick längta mig bort en stund! Den här var både var fyllig, kryddig och krämig i konsistensen (när den väl tinade!). Tummen upp från mig. En liten burk kostar ca 35 kr. Någon som har provat, vad tyckte du?

Det känns inte som en omöjlighet att försöka labba fram något liknande hemma i köket. Ska ge det ett försök.

5 tankar på “Goda och nyttiga glassar!

 1. Malin

  Provat blåbär/svartvinbärs smaken av yollibox, en riktig favorit! Likaså passionsfruktsmaken. Jag har också kvar citronen, står i frysen och väntar på tillfälle att smakas 🙂

  Kul att du provade kanel/kardemumma, god antar jag? Jag har ju provat kolasmaken och den var ju som du vet, väldigt väldigt god!

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   För en glassälskare som mig är det ju perfekt med de lite nyttigare varianterna som ändå är svingoda. Jag gillade kanel/kardemumma, hoppas hitta de andra smakerna här i Linköping så jag får testa dem också. 🙂

   Svara
 2. bakverket

  Jag har smakat alla smaker av Yollibox. Alla är väldigt goda men favoriterna är mango, jordgubb och passionsfrukt! Så otroligt gott att mixa ner i smoothien/milkshaken också!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s