Rotfruktspytt

Såhär såg gårdagens middag ut. Den intog jag i min ensamhet framför dumburken. Återigen gräsänka, jäkla fotboll, den snor min karl ifrån mig alldeles för ofta… 🙂

Det var inte igår jag lagade (eller åt – för den delen) pytt i panna. Så nu var det verkligen dags. Eftersom jag älskar rotfrukter fick de stå för stommen i rätten. Jag har ätit så mycket korv på sistone att jag täcktes inte använda bacon eller stark korv i min pytt så det blev kött igår. Köttbullar eller stekt halloumi är andra tips på alternativ.

I min pytt gömmer sig purjolök, morot, palsternacka, sötpotatis och blomkål. Det här stekte jag på medelvärme i olja/smör tills tärningarna mjuknade lite men hade tuggmotstånd kvar. I en anna stekpanna stekte jag små bitar av nötkött som jag kryddade upp rejält med salt, peppar, sojasås, fond och cayennepeppar. På toppen ett stekt ägg och som tillbehör smörgåsgurka och en röra på lätt crème fraîche, inlagd rödbeta och äpple. Jättegott och enkelt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s