Fetaostbollar

Nu ska du få receptet på jättegoda vegetariska fetaostbollar som är grymma att äta som de är, med en matig sallad, med gryn eller potatis och kall eller varm sås eller med pasta och tomatsås – exempelvis.

Receptet knyckte jag ur boken Veckans Vego av Sara Begner. 

img_6396

Nya favoritbollar hemma hos oss! Jag adderade färsk persilja eftersom vi råkade ha det hemma. Nästa gång ska jag prova en ny smaksättning, kanske blir det basilika, citronzest och vitlök.

Tips! I boken noterade jag ett recept på bönbullar där fetaosten är ersatt med 400 g kokta svarta bönor och 2 dl riven ost. Det kommer jag prova inom kort!

img_6401

Fetaostbollar

Riktigt goda och enkla att variera med olika kryddor. Tacksam smet som håller ihop jättebra (även i stekpannan) och inte kladdar så galet.

ca 20 st små bollar

2 dl mandelmjöl

1 dl ströbröd (gärna panko)

1 finhackad liten gul lök

150 g smulad fetaost

1 ägg

2 tsk torkad oregano

0,5 tsk salt

finhackad persilja (en kruka) – min tillsats

Gör så här:

Blanda samman samtliga ingredienser till en fast smet. Rulla ca 20 små bollar och stek dem gyllene i smör/olja i 7-8 minuter.

 

3 tankar på “Fetaostbollar

 1. Karin

  Hej Johanna! Som vanligt läser jag ikapp din blogg när jag ska laga favoritsoppan (rostad tomat/paprika). Så roligt att läsa då mina pojkar är födda i samma veva som dina och vi har liknande ambitioner vg matlagningen under fld-ledigheten, med skillnaden att du är proffs. Och nu fastnade jag för dessa, dubblade receptet, tog persilja och citronzest som du föreslog. Tog 1 dl vetemjöl istället för mandelmjölet, vilket fungerade utmärkt. Tabbouleh och sweetchili/créme fraiche blandning till. Blev super! Kram från Karin

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Vad kul Karin att du lämnar ett avtryck här, det gillar jag. Dina bollar låter supergoda, kanske dags för oss att slänga ihop en sats snart igen. Och den soppan har jag inte gjort på evigheter.. Proffs vet jag väl inte ☺ På tal om mammaledigheten så ska jag göra mitt första lilla jobbpass i veckan, känns himla roligt! Kram

   Svara
 2. Pingback: Vegetariska biffar & bullar | en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s