Ginger beer

Jag har ganska så nyligen upptäckt en kärlek till ginger beer. När jag var gravid så slank det ibland ner några klunkar av denna heta dryck. I originalet ska det vara jäst – därav namnet ”beer” men bubbelvatten ger fin spritsig feeling till den här hemgjorda varianten. Första, men inte sista gången jag gör den här alkoholfria fräckisen, redan efter första klunken infinner sig helgkänslan. Het är vad den är! Perfekt nu efter min förkylning också. Receptet har jag knyckt från en tidning jag bläddrat i någonstans….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håller den tröttaste vaken och snoren borta med sin friska hetta från den magiska ingefäran!

Om jag serverade denna som en bål på festen skulle det bli i sällskap av snygga färgklickar från skivad citron och lime och så massor av färska myntablad.

Hörde jag skål? 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ginger beer – het ingefärsdryck

Inget för mesproppen! Ingefäran ger skön hetta och bubbelvattnet den rätta spritsen. Helt lagom söt, tycker jag. Och vet ni, enkel att förbereda inför festen dessutom och mycket billigare att göra själv framför att köpa på flaska. Glömde nog nämna att den är svingod också!

13 dl färdig dryck

100 g färsk, skalad ingefära (en rejäl knöl)

3 citroner

1,5 dl råsocker

1 dl vatten

1 liter bubbelvatten (hemlagat duger fint)

Gör så här:

Finriv ingefäran och skalet av två citroner. Mortla detta väl med råsockret så att smaken av ingefäran blandas med sockret. Pressa saften ur alla tre citroner och blanda med vattnet och ingefärsmoset. Låt stå och dra i minst 30 minuter men gärna längre. Sila ner blandningen i flaskor eller en karaff, pressa ur all vätska. Hit går det bra att förbereda.

Häll på bubbelvatten vid servering.

9 tankar på “Ginger beer

 1. Anna

  Åh vad roligt att jag hittade hit! Den här drycken är ju fantastisk god, men som du säger, dyr att köpa. Men nu ska jag testa göra egen och jag älskar när recepten är enkla! 🙂 Tack!
  En liten fråga: går det bra att blanda med vanligt vatten istället för bubbel?
  Mvh Anna

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Välkommen, kul att du hittade hit 🙂 Det går så klart jättebra att byta bubblorna mot stilla vatten men då försvinner ju den där ”spritsiga” känslan, som ger lite drag åt drycken – som jag nog föredrar. Lycka till!

   Svara
 2. Sandra

  Det här receptet är eventuellt mitt favoritrecept, alla kategorier. Köpt ginger beer är tillräckligt svårt att få tag i bara det, och den här är så himla mycket godare. Det enda jag ändrat är att jag bara tar skal från en citron. Love it love it love it, tack snälla =)

  Svara
 3. Pingback: Midsommarrecept | en smaksak

 4. Malin

  Meh, den här har jag missat -jag som köper slut på Kantarellens lager med jämna mellanrum =) Ska testa i helgen!! Kram

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s