Ostbullar med honung & nötter

Det här otroligt smarriga receptet har jag knyckt från min kompis Charlotta inne på Matrepubliken – där man alltid hittar inspiration till goda vegetariska recept.

DSC_1575

Prova!

Ostbullar med honung och nötter

Fantastisk goda, saftiga, vegetariska och fulla av smak. Konsistensen är väldigt lik köttbullar. Hippa i en wrap, pitabröd, till en grynsallad tillsammans med en fräsch yoghurtsås (som jag skulle smaksätta med lime och mynta) eller bara som ett tilltugg.

4-6 portioner

3 dl riven smakrik ost
1 dl hackade valnötter (eller blandade nötter)
2 dl ströbröd (mixade knäckebröd fungerar utmärkt)
3 ekologiska ägg
1 salladslök (eller 0,5 gul lök eller en bit purjolök)
2 tsk garam masala (indisk kryddblandning)
1 tsk mald koriander
1 liten röd chili (eller 1 tsk sambal oelek)
smör att steka i
25 g skalade pistagenötter
1 matsked honung
Ev salt och peppar
Gör så här:
Blanda ost, ströbröd, finhackad salladslök och kryddor i en bunke. Tillsätt äggen och forma sedan smeten till bollar och stek dem gyllenbruna i smör. Tillsätt honung och pistagenötter och rulla runt bullarna i stekpannan.

 

5 tankar på “Ostbullar med honung & nötter

 1. Malin

  Jag har gått och blivit halvvegeterian tror jag haha.. Älskar verkligen bollar/biffar av nötter, linser, bönor, sötpotatis, rödbetor – you name it! Och så alla snabblagade grytor; lite linser, ost, bönor, lök och så är middagen klar på nolltid 😀 Jag hade en liten dipp gällande matlagningen för kanske två månader sedan och satsade då på att göra lite mer vegetariskt, men nu inser jag att jag fortfarande lagar mycket sådant och trivs alldeles förträffligt med det. Så för mig blir det rött kött 1-2 ggr i veckan och så lite fisk/kyckling utöver det. Funkar just nu iaf och saknar inte köttet alls! Så dessa ska jag prova!

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Good for you! Fler borde äta mer vegetariskt – om inte annat – så för miljöns och djurens skull. Jag älskar ju också vegetariskt men äter kanske inte så ofta som jag skulle vilja. Något att bli bättre på 🙂 Jag tror du kommer gilla ostbollarna, de är supergoda!

   Svara
 2. Pingback: Midsommarrecept | en smaksak

 3. Pingback: Vegetariska biffar & bullar | en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s