Kokböcker

Kokböcker är alltid ett säkert kort att ge mig i julklapp eller present, de kan man ju liksom inte få för många av. Inspiration och idéer är alltid välkomna!

I år fick jag flera olika böcker av tomten, tänkte visa er vilka. Recensioner får komma när jag hunnit bläddra i dem och provat lite recept.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag vet inte hur vi lyckades – men svärmor och jag gav varandra samma bok i julklapp, Mina Efterrätter av Elisabeth Johanson. Bland alla böcker så nappar vi båda den här 🙂 Fick oss ett gott skratt! Boken känns ganska somrig men innehåller också många chokladiga recept som känns mer relevanta nu under vinterhalvåret.

Safka Bättre Vardagsmat av Av Alexander och Hanna Gullichsen är en bok tryckt i Finland, kul med lite böcker därifrån – jag har så dålig koll på dem. (”Safka” är slang för ”mat” på finska). Han är en framgångsrik kock och innehavare av två Helsingforsrestauranger och hon är hobbyfotograf, fri skribent och känd bloggare. Det blir kul att dyka ner i deras ”lättlagade kvalitetsrecept”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lite åländska böcker fick jag också! Det bästa med Bolstaholms Bästa är att den har spiralbindning som underlättar att hålla boken öppen när man använder recepten, me like! Det måste vara praktiskt i köket, avskyr klumpiga tjocka böcker som slår igen så fort man släpper taget om dem. Bolstaholm är en gård som ligger i Geta på norra Åland som föder upp biffkor av rasen charolais. Djuren föds där, äter av gårdens gräs, lever i samklang med naturen och sedan styckas deras kött på gården. Det här är en alltså en köttbok med köttrecept för både vardag och fest.

Den åländska maten Årets skörd männsikorna * recepten * råvarorna  är Ålands första matmagasin där man får bekanta sig med åländska matproducenter och matlagare och ta del av deras bästa recept. Blir bra inspiration inför den dagen då jag själv vill öppna något eget hemma på Åland…..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Precis som jag önskade så fick jag också böcker för att lära mig göra lämplig barnmat till vår lilla kille (som fortfarande myser i magen). Självklart vill vi försöka ge vår plutt hemlagad mat i så stor utsträckning som möjligt (det är ju så jag själv äter!) och det blir nog lite lättare om man är påläst.

Mums för de minsta  innehåller goda och nyttiga recept för barn mellan 0-3 år. Boken innehåller både faktakapitel och åldersrelaterade kapitel med lättlagade recept.

Babymat enkelt är en liten handbok från Finlands svenska Marthaförbund r-f. som avser ge nyblivna föräldrar råd och tips gällande barnets kost under det första levnadsåret. För mig (som är tvåspråkig) passar det perfekt att den är både på svenska och finska. Jag kan gott behöva friska upp finskan lite!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s