Knivbrev

Vänner!

Förra veckan fick jag  möjlighet att prova tjänsten knivbrev.se – Sveriges första abonnemangstjänst för grundslipning av knivar och saxar. Grundslipning innebär återställning av knivar till nyskick – även trasiga knivar med avbrutna toppar eller hack i eggen. Det ska alltså inte förväxlas med hur man underhåller sina knivar hemma med exempelvis bryne eller hemmaslipprodukter som finns på marknaden. Alla knivar behöver grundslipas förr eller senare, gärna två gånger per år (men vem gör egentligen det?).

Så här går det till;

Man beställer hem ett tomt knivbrev från hemsidan som innehåller ett specialkuvert med kraftkartong, klisterlapp med returadress samt ett kniv- och saxskydd (motsvarande antal knivar eller saxar som du vill få slipade). Sedan förpackar man sina slöa knivar eller saxar enligt instruktionerna som medföljer och lägger knivbrevet på postlådan. Inom två arbetsdagar kommer dina sylvassa och nyslipade knivar/saxar hem till brevlådan.

Det är precis lika enkelt som det låter och jag kan själv intyga att min slöa kniv numera skivar tomat på (nästan) egen hand! 🙂 Sylvass är den, hurra! Matlagningen blir ju mycket roligare och enklare med vassa knivar, så är det bara.

Läs mer om när, var, hur, priser och tjänster på knivbrev.se

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11 tankar på “Knivbrev

   1. Christer Eriksson

    En kniv från Mora of Sweden/ Frosts kostar inte skjortan och har ett betydligt bättre stål än vad Fiskarskniven har!

    Den kommer att hålla skärpan mycket längre än den du nu fått slipad, och lika länge som vilken Global som helst. Dessutom till en bråkdel av Globalens pris.

    Tack för en trevlig blogg Johanna!

   2. Johanna Inläggets författare

    Tack för tipset Christer, nu vet jag vad jag ska önska av tomten. Det är verkligen viktigt att ha bra och vassa knivar i köket när man tillbringar så mycket tid där som jag gör. Av någon konstig anledning har jag inte tagit mig tid att köpa nya utan mina gamla godingar har fått hänga med år efter år. Men min nyslipade fiskars är fantastiskt vass och bra just nu! 🙂

  1. Daniel

   Många kanske inte har råd med att köpa t.ex en global kniv för 1500 – 2000 Kr Då kan man ju lika gärna ha en skitkniv och får man den lika vass som en globalkniv så är ju inte det fy skam heller.

   Svara
   1. dan pettersson

    jag har flera mora och frost knivar , dom är minst sagt suveräna . har köpt alla på loppis för någon tia styck , så det går att köpa dom billigt
    har funderat på att testa knivbrev jag med , men är lite osäker på hur vassa dom lyckas få till dom, är minst sagt noga vad gäller skärpan på verktygen i köket , brynar till och med mina potatisskalare och osthyvlar ibland

 1. Sven

  Det är bättre att skicka frugan som använder kniven till att öppna konservburkar mm. Nästa kvivsats låser jag in!

  Svara
 2. Peter S

  Eller köp ett skärpstål, ägna några timmar åt att öva (ta en billig kniv) så har du på ca 10 knivar redan tjänat in vad knivbrev kostar 😉
  Tycker du det är svårt med en platt slipsten/brynsten så finns ”Sharpmaker Spyderco” som ett utmärkt alternativ…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s