Choklad-banan kvarg

Så här såg gårdagens kvälls-treat ut;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kvarg mixat med grädde, banan, kakao, agavesirap, kanel, vaniljfrön och kardemumma. Toppat med hallon, torkade tranbär och pinjenötter. På sidan en tjock skiva (svenskt) äpple med jordnötssmör och kanel. Även om variation förnöjer måste jag ändå säga att jag föredrar min gräddkvarg utan kakao – om jag måste välja. Men gärna mixat med bär och banan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min senaste hang up är riskaka (råriskaka med solros & sesam) med färskost, jordnötssmör, banan och kanel. Prova, delicious! 🙂

2 tankar på “Choklad-banan kvarg

 1. Linda J

  Var lite seg, men nu har jag hittat hit! Vilken trevlig blogg – kul att du delar med dig av dina kunskaper!! Jobbar själv ”med matlagning i förlängningen om man så säger” och alltid kul med bra inspirationskällor. Min nya hang up har blivit stenugnsbak, grävde fram en gammal ugn på sommarstället – sjukt roligt men tar gräddningen till en ny nivå 225 grader i tio minuter sänk sedan, jo tjena 🙂
  Nå nu ska jag följa dig bakåt och framåt – antar att jag har lite att läsa ikapp 🙂

  /umgicks med Maria på Bergshöjden back in the 80’s 🙂

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Kul att du hittat hit, välkommen 🙂 Jag har bakat mycket bröd i en stoooor vedeldad stenugn på Gotland (sommarjobb) och jä*lar vad gott brödet blir. Men som du skriver så styr man ju inte riktigt lika lätt över den där värmen. Jisses vad het den kunde vara vissa dagar! Det gällde att grädda rätt bröd i rätt ordning…..

   Lustigt, då har vi fler grejer gemensamt – jag umgicks också mycket med Maria på ”Bärshöjden” back in the 80´s & 90´s 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s