Kanelflickor & myntiga bollar

Var på bibban här om dagen och hittade vad jag letade efter, den här boken; RAW DELIGHT!

Innehåller massor av söta raw food recept. Perfekt inspiration om man vill smaska på goda desserter utan socker och vetemjöl. Dessutom behövs nästan aldrig ugnen, kanske något för dig som alltid bränner bakverken 😉 eller tillbringar sommargdagarna på ett primitivt torp (utan ugn). Recepten baseras mycket på nötter, frukt, bär, kokos, kakao, honung och kryddor. Tillgång till en mixer är ett måste.

Jag har provat två ”snacks med superkrafter”;

Det blev några små receptjusteringar för min del. Till kanelflickorna blandade jag mandel och pekannötter och jag mixade  även ner russin (istället för att blanda ner hela russin), jag tog i 1,5 tsk kanel och även en nypa vaniljpulver. De blev väldigt goda men lite väl söta. Nästa gång minskar jag till 2 msk honung, eller så använder jag agave sirap. Min honung smakade otroligt mycket och starkt.

5 dl cashewnötter är ganska mycket för ett ”första gången recept” så jag halverade receptet.  Jag hade även i lite havregryn, myntablad och citronskal. Men jag tror faktiskt originalreceptet är vinnaren, ibland ska man helt enkelt inte krångla till det.

Myntiga bollar till vänster, hälften rullade i sesam. Kanelflickor till höger, hälften rullade i psylliumfrön. De blir rätt klibbiga så jag rekommenderar att rulla de sistnämnda i något (mixade frön, nötter, kokos, vallmofrön…).

1 tanke på “Kanelflickor & myntiga bollar

  1. Pingback: ☆ Samlade julrecept ☆ « en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s