Middagstips

Frågan ekar i mitt huvud varje dag. VAD ska vi äta till middag?? Vad skönt det vore om någon annan funderade ut det åt mig….  Här kommer lite smaskiga arkivfavoriter.

Först ut ett recept jag helt glömt bort att jag någonsin lagat. Men det ser väldigt gott ut! Varsågoda; laxburgare med räkröra.

Laxburgare

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nästa rätt passar bra som höstmiddag; svamppasta med bacon. Middag att längta efter.

Svamppasta med bacon

IMG_8658

Caesarsallad är en favorit i hela min familj, alla som kommer på besök önskar sig det till middag och jag förstår dem, min sås är magisk! Ännu mer mättande inslaget i bröd.

Caesarwrap

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Falukorvslåda med potatismos är en bättre vardagsmiddag!

Falukorvslåda

img_4690

Pumpa hör hösten till, gott i soppa!

Pumpasoppa med tomat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ni skulle bara veta hur ofta vi äter pannkakor – men alltid hemlagade och ofta med en lite hälsosammare touch, här med spenat och graham.

Spenatpannkakor

Trött på vanlig flottig pizza? Det här är raka motsatsen!

Rödbetspizza på blomkålsbotten

IMG_1513

Det här önskade sambon sig nyligen och det är verkligen en fräsch variant på tacos!

Asian tacos

IMG_7536

4 tankar på “Middagstips

 1. Therese

  Denna ständiga fråga! Jag gjorde faktiskt mig själv en stor tjänst i somras som gör så att jag slipper ägna så mycket tid att fundera på det. I slutet av sommaren, innan vardagen drog igång på riktigt med jobb, skola, träning och andra fritidsaktiviteter så ägnade jag några timmar åt att göra ett 5-veckors matschema.

  Först skrev jag ner familjens favoriträtter och sen letade jag inspiration till nya rätter (jag kände att jag hade fastnat och bara lagade samma rätter hela tiden). Sen pusslade jag ihop veckomenyer med utgångspunkt minst en vegetarisk måltid i veckan och fisk minst en gång i veckan. Tänkte också till så att det blev extra smidig mat de dagar barnen har träning/aktiviteter. Är hittills väldigt nöjd, sen avviker jag så klart från schemat ibland, men att ha en grund att utgå ifrån är jätteskönt, även om det tog lite tid att få till det. Men helt klart värt det! Funderar på att göra ytterligare någon/några veckor faktiskt.

  Svara
 2. Linnea

  Pannkakor är världens bästa vardagsräddare! Vi brukar koka röda linser och stavmixar ner i smeten, märks inte alls. Brukar även använda kungsörnens bönmjöl istället för vanligt mjöl. Tipstips:)

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s