Laxbiffar i burgare

Dagens middagstips får bli exotiska laxbiffar, kanske i en liten burgare med räkröra. Mums!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag la ihop en liten burgare av biffarna med gott rostat bröd och en räkröra gjord på räkor, hårdkokt ägg, crème fraîche, citronskal, salt och peppar. Eftersom biffarna redan är fullsmockade med smaker vågade jag inte ta ut svängarna för hårt med räkröran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Exotiska laxbiffar

I vanliga fall använder jag kycklingfärs till ett liknande recept men variation förnöjer! Det här är ett annorlunda, saftigt och smakrikt recept. Prova ifall du har fastnat i samma gamla vanliga laxrätter.

500 g lax (tina frysta laxbitar)

1 äg

1 tsk salt

rivet skal av 1 citron

0,5 kruka basilika, finhackade blad

0,5 kruka gräslök, klippt i små bitar

o,5 chili, finhackad

ev 2 msk grädde

Gör så här:

Mixa snabbt laxen i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna. Forma biffar och stek dem gyllene i smör/olja.

5 tankar på “Laxbiffar i burgare

 1. Malin

  Mumsigt du, tänkte faktiskt äta lax ikväll – kanske får bli en sån här? 🙂 Men har du testat att koka laxen först som jag tipsat till dig tidigare. Upplever det som att det blir lite mer saftigare.

  Förresten så gjorde jag dina kycklingbiffar igår (med mynta, basilika b.la) och pappa blev stormförtjust. Jag serverade sötpotatis och kålrotsmos till och min kära pappa som tidigare varit väldigt misstänksam mot sötpotatis tyckte även om moset.. vet inte vad som hänt haha.. Då ska jag också tillägga att jag lagade vanligt potatis/kålrotsmos till honom som han också åt. Jag kanske kan bli lite mer djärv när jag bjuder mamma och pappa på middag 😉

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Jag glömde att koka laxen, bra att du påminde mig, nästa gång! Men de här biffarna blev supersaftiga ändå. Pappor kan vara lite skeptiska till nytt men får man dem att provsmaka brukar det ofta gå hem 🙂
   Kramis

   Svara
 2. Pingback: Middagstips | en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s