Gratinerad kycklingfilé med svamp

Inspirationen till dagens middagstips fann jag i en av mammas veckotidningar. Alltid lika kul när man hittar lite nytt att prova. Inte ofta jag använder mozzarella i matlagningen. Det blir mest fetaost, parmesan och västerbotten faktiskt. Det här blev riktigt gott så se nu till att prova din variant av det!

IMG_8243

Mumsig sås blir det av vitlök, vitt vin, grädde, buljong och dijon senap. Perfekt om du har en slurre vitt vin över att kasta ner det i maten. Men det går faktiskt bra med matlagningsvin också! Mozzarellan tyckte jag blev lite ”seg” så kanske att jag väljer en annan sort nästa gång.

IMG_8248

Gratinerad kycklingfilé med svamp

Vitlök, vitt vin och grädde blir en god sås som samsas med kyckling, svamp och spenat under ett litet täcke av mozzarella. Grönsakerna varierar du förstås enkelt efter smak. Vill du lyxa till det så rekommenderar jag att addera soltorkad tomat och färsk basilika till servering. Man kan förstås också toppa med knaperstekt bacon eller rostade pinjenötter.

ca 500 g strimlad kyckling(lår)filé

olja/smör att steka i

salt, peppar, kycklingkrydda, chiliflakes

10 cm strimlad purjolök

1-2 skivade vitlöksklyftor

ca 1 tsk dijon senap

250 g skivade champinjoner

1 liten påse bladspenat (65 g) – du kan också ta mer!

1 dl vitt vin

2 dl grädde

1 höns- el grönsaksbuljongtärning

salt

125-150 g mozzarella

Gör så här:

Sätt ugnen på 200° varmluft eller 225° vanlig ugnsvärme.

Stek kycklingen nästan klar i smör/olja och krydda med salt, peppar, kycklingkrydda och chili. Häll över i en ugnsform.

Stek svampen, löken och vitlöken i smör/olja några minuter. Tillsätt spenaten och låt den krympa. Addera vin, grädde, smulad buljong och senap och låt puttra ihop. Smaka av och häll över kycklingen. Toppa med riven mozzarella och gratinera i 10-15 min.

Servera exempelvis med ris.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s