Pulled chicken

Pulled pork har ni kanske hört talas om, men pulled chicken?

Nu har jag provat ett busenkelt recept (inspirerad från boken Hamburgare och texmex av Lena Södeström) och självklart får ni ta del av det.

Efter två timmar i ugnen ser resultatet ut såhär. Kycklingen trillar isär när man petar på den.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För en varm quesadillas med pulled chicken behövs exempelvis; tortillabröd, pulled chicken, tomatskivor, färsk koriander, ruccola, salt och riven smakrik ost. Har du en het tomatsalsa hemma så tycker jag du huttar i lite av den också. Resten tar smörgåsgrillen hand om!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skär i portionsvänliga bitar med en vass kniv och njut!

Guacamole, tortillachips eller liknande tillbehör är inte fy skam till.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pulled chicken

Blanda ihop och skicka in i ugnen. Bekvämare blir det knappast. Välj en bbq sås du verkligen gillar för det sätter all smak på kycklingen – som för övrigt blir väldigt mör och saftig och trillar i bitar när man petar på den med en gaffel. Det här skickade jag in mellan tortillabröd (se bilderna för tips!) och värmde på i smörgåsgrillen. Ingen dum lunch alls.

ca 500 g kycklingfilé (kycklinglår, innerfilé…)

salt

1,25 dl bbq sås

0,75 dl vitvinsvinäger

1 gul lök

lite olja och en gryta

Gör så här:

Sätt ugnen på 150° varmluft eller 175° vanlig ugnsvärme.

Salta kycklingen. Blanda den med bbq sås och vinäger. Skala och klyfta löken. Lägg allt i en oljad gryta, lägg på locket och låt gryten stå i ugnen i 2 timmar. Låt svalna lite och dela sedan kycklingdelarna i mindre bitar med hjälp av 2 gafflar.

13 tankar på “Pulled chicken

    1. Johanna Inläggets författare

      Hmmm… saken är ju den att jag inte har hittat den perfekta bbq såsen än! Tycker många är så förbaskat söta. Jag gillar iof Texas Longhorns sås som faktiskt säljs i vissa större livsmedelsbutiker. Någon som läser detta och har tips?

      Svara
  1. Sara på Vardag.nu

    Pulled chicken, självklart! Det är inte bara grisen som funkar att laga på det här sättet. Din quesadilla där skulle jag kunna ta en ett tre av 😀

    Svara
  2. Malin

    Åh ser att vi tänkte i liknande banor i helgen, gjorde pulled pork för första gången som du ju vet (instagram haha). Galet galet gott! Ska nu göra detta på kyckling också, lite kortare tid i ugnen ju! Jag kokade ihop en egen barbequesås som hade fått lysande recensioner och jag kan bara hålla med (recept nedan, från bloggen 56kilo). När jag hade googlat på pulled pork så sa många att barbequesåserna (de färdiga) var väldigt söta och här var det en lchf blogg som kommit på receptet nedan. Tyckte att det var tillräckligt sött (hade 1 msk honung, ingen worcestersås och ingen rotselleri heller haha, missade det, men blev supergod!)

    Barbequesås

    Drygt 1 dl vatten
    Drygt 1 dl chilisås (Ica Ett gott liv är låg i sockerhalt) eller ketchup som är steviasötad
    0,5 dl äppelcidervinäger
    0,5 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    1,5 msk worcestershiresås
    1 dl finhackad rotselleri
    1 msk dijonsenap
    1-2 msk honung
    1 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning
    1/2 msk paprikapulver
    1 tsk chilipulver
    ev 1/2 msk liquid smoke
    salt, peppar

    Finhacka lök, vitlök, rotselleri. Stek dem i smör i stekpanna tills det blivit gyllengult. Tillsätt vatten och fond/buljong. Rör och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av.

    – See more at: http://56kilo.se/pulled-pork-lchf/#sthash.0K1ogcnl.dpuf

    Ha en fin tisdag vännen!
    Puss

    Svara
    1. Johanna Inläggets författare

      Men tack fina du för receptet! Måste ju testas vid tillfälle. Precis som du säger är de köpta varianterna ofta galet söta, inte särskilt balanserade eller gott till mat egentligen. (Trött man blir på det där j*vla sockret överallt). Men man får väl leta vidare tills det klickar eller göra sin egen helt enkelt. 🙂

      Stor kram till

      Svara
  3. Josefin

    Det här blev mycket, mycket gott! Kommer definitivt göras på nytt. Gjorde på fryst kyckling och det blev gott det med. Tack!

    Svara
  4. Pingback: Varma mackor | en smaksak

  5. Åsa

    Trodde att jag gått igenom och läst alla dina recept men icke, det dyker ju upp en massa gott hela tiden 😊. DU är så inspirerande! Mvh Åsa

    Svara

Lämna en kommentar