Stadsvakten

Det har varit väldigt svalt med restaurangtips här på bloggen och det har ju sin enkla förklaring: vi äter inte ute så ofta sedan vi blev föräldrar. Vi har ju inte familjen här i Norrköping som kan agera barnvakt så ofta och när de väl kommer på besök från Åland vill man helst umgås. Men under påsken kom vi oss iväg på en helt underbar kompismiddag med bästisar från Linköping. Oj vad vi skrattade och åt gott. Så idag får ni hänga med på middag till Stadsvakten här i Norrköping.

IMG_7296

Började givetvis middagen med en ananasmohito. Helt grym!

IMG_7298

Marinerade oliver är aldrig fel att snacksa på. Det var så mycket att jag faktiskt tog hem resterna i en doggy bag! Jag orkar inte skämmas över det då jag tycker det är så himla dumt att slänga mat.

IMG_7301

Killarna ropade in rå sashimi till förrätt som serverades med ingefära, wasabi och tre dipsåser. Det här fick mig att vilja prova tillaga pokebowl med salmalax till middag någon dag. Gott och fräscht var det iaf!

IMG_7308

Jag var burgarsugen och den levererade, likaså pommes fritesen!

IMG_7311

Daniel hade hört gott om Entrecôten och den var riktigt vass. Jag nallade av hans bea till mina fries för den var faktisk lite godare än min egen dip.

IMG_7313

Oxsvansen var också den mycket mör och omtyckt!

IMG_7320

Efter maten svalkade jag mig med någon slags after dinner drink, en kall espresso-frappe med apelsinlikör och rom. Grädden blev lite överflödig men drinken var supergod. Den tog slut alldeles för snabbt, varför var den så liten för? 🙂

IMG_7327

Vi var ju också tvungna att dela lite på en dessert och det lyckas ju alltid slinka ner trots att man är mätt. Konstigt va? Säkert inget ni känner igen. 🙂 Varm päronpaj flamberades med cognac och svalkades med glass. Delikat!

Vi var alla jättenöjda med mat, dryck och servering och Stadsvakten är en riktigt mysig restaurang med bekväma stolar, dämpad belysning och skön musik – precis som jag vill ha det – så vi kan varmt rekommendera ett besök! En aning pricey kanske men smakar det så kostar det.

4 tankar på “Stadsvakten

  1. Åsa

    Vissa kvällar är bättre än andra 😊. Så härligt med seger, trist med den där varningen men så är ju fotbollen…Hälsa grattis och ha det gott. Kram från oss

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s