Quornfärssås

Vet ni, den här quornfärssåsen smakar nästan precis som vanlig köttfärssås som jag brukar göra. Med det sagt – går det segt med vegetarisk mat där hemma så prova det här så blir inte övergången så stor. Det är ju också just det röda köttet som vi gärna ska dra ner på enligt rekommendationerna!

img_6630

Quornfärssås

Matig och krämig med goda smaker från alla grönsaker. Väldigt lik vanlig köttfärsås!

Jag kastar alltid ner grönsaker och rotfrukten som kylen har att erbjuda i min sås, de passar nämligen utmärkt där som smaksättare. Palsternacka, rotselleri, zucchini eller lite kokta bönor får det gärna slinka ner också. Men jag skriver ner som jag gjorde just den här gången.

smör/olja att steka i

1 gul lök

2 morötter

1 paprika

ca 100 g champinjoner

(några minimajs åkte ner som jag ville bli av med)

1 påse quorn färs (300 g)

1 dl grädde

1 dl lätt crème fraîche

1 dl rödvin

0,5 dl röda linser

1 burk krossade tomater

lite vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

1 msk tomatpuré

1 msk kikkoman soja

oregano

gärna någon färsk krydda

Servera med pasta och riven ost

Gör så här:

Hacka lök, riv eller finhacka morot och paprika och riv champinjonerna i små bitar. Fräs mjuka i smör/olja några minuter. Tillsätt quorn, all vätska och kryddor och låt puttra under omrörning i 10-15 minuter, tills linserna är mjuka. Späd med vatten om det känns torrt. Servera till pasta med riven ost och gärna färsk oregano, persilja, timjan eller basilika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s