Pannkakor med röda linser

Sonen älskar pannkakor precis som många andra barn gör. För att göra dem lite matigare, nyttigare och mer mättande blandade jag ner rågsikt och röda linser i smeten och det gick verkligen hem.

IMG_0905

Linserna märks knappt! Ett bra sätt att lura ner nyttigheter helt enkelt. Nästa laddning pannkakor blir med grönkål, hur det går får ni se om receptet blir lyckat.

IMG_0908

Pannkakor med röda linser och rågsikt

Linser och rågsikt gör pannkakorna mer matiga och mättande men de märks knappt i vare sig smak eller konsistens. Går lika bra att servera som matpannkakor (fyllda med köttfärs eller skinkröra exempelvis) eller som sötare pannkakor med grädde och bär. Vill du koka linser enbart för den här laddningen så räkna ungefär med 0,75 dl råa linser och koka enligt förpackningens anvisningar utan salt.

6 dl mjölk

3 ägg

1 dl vetemjöl

1 dl rågsikt

1,5 dl kokta röda linser (avrunna)

ca 0,75 tsk salt

ca 50 g smör

Gör så här:

Vispa samman hälften av mjölken med ägg och mjöl till en klumpfri smet. Vispa ner resten av mjölken och saltet, låt svälla en stund innan linserna tillsätts. Smält hälften av smöret i stekpannan och häll ner det i smeten. Grädda tunna pannkakor på båda sidorna i smör, använd medel- el något högre värme. Vispa igenom smeten innan varje ny lagg så att linserna inte sjunker ner i botten.

5 tankar på “Pannkakor med röda linser

  1. Carina

    Får testa det! Till W som inte tål mjölk och ägg har jag labbat fram ett eget recept på 1/3 vardera av vetemjöl, havregryn och mandelmjöl och sedan havremjölk och chiaägg. Tycker precis som du att det är smidigt att lura ner lite nyttigheter i det hela 😊 Finrivna morötter är också jättegott! Och spenat 😊

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s