Cirkusgröt

Råkade komma över ett grötrecept på mittkok.se som väckte mitt intresse då det lovordades. Var ju tvungen att prova och döm om min förvåning, det blev godare än jag kunde ana! Prova gärna den här gröten om du är lite extra sötsugen på morgonen eller om dina barn har svårt att få ner ”vanlig tråkig” havregrynsgröt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lite sötare i smaken och godare än vad den låter. Mättande dessutom! Att toppa med sylt tycker jag blir lite väl sött så här blir det kanel, frön, färska bär och några torkade bär istället.

Okej, hur gör man?

Jo, stek en skivad banan i kokosolja med smak några minuter i en liten kastrull. Blanda ner ett ägg och rör tills det liknar äggröra. Tillsätt 1 dl havregryn, 1 krm salt och 1 dl hemlagad mandelmjölk. Låt puttra till en gröt och servera med valfria tillbehör.

2 tankar på “Cirkusgröt

  1. Malin

    Åh måste tipsa dig om en variant på detta och ett tillägg av livsmedel – jordnötssmör 😍 Koka upp havregrynsgröt med mjölk/vatten. Blanda sedan i 1ägg/äggvita och mosad banan. När det är blandat så lägg i en matsked jordnötssmör. Blanda och häll upp. Jag gillar att toppa med sockerfri jordgubbssylt/hallonsylt till (fråga mig inte, lite peanutbutter and jelly style haha).. Sedan jättegott att ha frysta hallon i som en kontrast till den söta sylten. Men kombinationen banan, crunchy jordnötssmör och så lite sötma och syra är verkligen en favoritgröt!

    Trevlig helg, själv jobbar man 🙂
    Kram!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s