Nya kvargsmaker

Nya kvargsmaker från Lindahls utan tillsatt socker har dykt upp i kyldiskarna. Jag tog mig ett provsmak!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag tycker det är toppen när det kommer ut mellanmål utan tillsatt socker men jag blir lite besviken när de fortfarande smakar så sött att man riktigt känner smaken från sötningsmedel. Nåja, jag har provat hallonsmak, blåbärssmak, vaniljsmak och  nötchokladsmak (det finns fler smaker). De är helt släta och krämiga i konsistensen och smaksatta med aromer. Den med blåbärssmak tycker jag att smakar mer diskmedel än bär dock. Hallon funkar och nötchokladen smakar bättre än förväntat. Lite påminner den om svag och lätt syrlig Nutella. Men vaniljen är nog den jag kanske köper hem igen.

Måste nog säga att det är otroligt mycket godare att smaksätta naturell kvarg själv men en slurk grädde, agave sirap och vaniljpulver och/eller bär eller frukt. Det fortsätter nog jag med! 🙂

Vad tycker ni som smakat?

9 tankar på “Nya kvargsmaker

 1. Emma

  Jag gillar hallon bäst, väldigt god! Persikan och citronen slinker också ner utan problem. Vaniljen var ok, blåbär riktigt kemisk i smaken. Nötchokladen är omöjlig att hitta så den har jag inte testat än. Som diabetiker uppskattar jag dock väldigt när det kommer saker med sötningsmedel!

  Svara
 2. Erica

  Hallon och persika/passion tyckte jag var riktigt goda. De påminner om Danonino, vilket jag älskade när jag var yngre. Ännu godare tycker jag att nötchokladsmaken var. Jag håller med om att den påminde om Nutella.

  Att det är en del sötningsmedel i stör ej mig särskilt mycket. Det är ju så pass koncentrerat att även om det smakar väldigt sött är det förmodligen ej särskilt mycket sådant i.

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Det (sistnämnda) har du säkert rätt i! Tycker bara det är väldigt ofta som nya smaksatta produkter smakar liiiite för sött ändå. Kanske ska prova persika/passion då! 😀

   Svara
 3. Natali

  Vaniljen är min nya favorit, med lite jordgubbar i, supergott! Har gjort en jämförelse mellan olika kvargsorter. Själv gillar jag bara hallon och vanilj, nötsmaken blev lite för mycket efter några skedar. Ha en bra helg!

  Svara
 4. anna pedersen

  Helt ok i smak. Synd att det inte ens finns spår av bär i dem. Lite snålt att bara smaksätta med aromer.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s