Dagspa med AT

Satt och letade efter ett mindre och mysigt dagspa i närheten av Linköping för några veckor sedan och ramlade över ett mycket trevligt ställe. Så förra söndagen brummade vi iväg på lite välbehövligt dagspa med afternoon tea ute på Högby Spa & Konferens i Borensberg, ca 30 minuter utanför stan.

Vi passar på att unna oss lite extra mys innan familjeökningen 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Högby Spa är ett mysigt och hemtrevligt spa där man verkligen finner lugn och ro. Vi märkte knappt av de andra gästerna…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi sjönk ner i varma bad och försökte planera lillens kommande namngivning…

IMG_2011

Jag passade också på att träna lite i bassängen medan den var tom…

IMG_2012

Samtidigt som den här slöfocken mest låg och återhämtade sig 🙂 (Han rör sig helst inte en millimeter i onödan utanför sina fotbollsträningar vilket är förståeligt. Själv tar jag varje tillfälle jag kan för att röra på fläsket).

IMG_2013

För babyns skull (hög ljudnivå) blev det inte många minuter i bubbelpoolen, men det fiffiga var att man själv kunde sätta på och stänga av bubblorna med ett knapptryck. Många gånger är jacuzzis förinställda och har man otur får man vänta 10 minuter innan nästa session startar. Tillgång till vatten, frukt och nötter fanns också, men jag saknade plastfat och kanske mer ”greppvänligt” snax framför russin, solrosfrön och salta jordnötter. Men gott var det. Blir alltid hungrig och törstig av att bada! För att piggna till på slutet doppade jag vaderna ett antal gånger i det lilla ”isbadet” medan karln min svettades i torrbastun och ångbastun.

IMG_2010

Vi avnjöt dagspa i kombination med behandling och afternoon tea. Sconesen med färskost, lemon curd och morotsmarmelad med apelsin var bäst! Det blev lite mycket av samma konsistens med brödsnittarna som syns i bakgrunden (även om de smakade bra) men muffinsen tror jag bestämt var köpta…. Jag som jobbar med AT blir väl lite arbetsskadad. 🙂

Hur som helst vill jag tipsa om det här härliga spaet för er som bor i trakterna. Det är lagom stort, lugnt, behagligt, prisvärt och personalen är fantastisk. Vi kommer säkerligen åka tillbaka snart  när vi behöver koppla av igen – jag tänker att det är perfekt att ta med sig gäster hit, vare sig det är familjen eller kompisarna.

2 tankar på “Dagspa med AT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s