Semleyoghurt

Lite skeptisk var jag allt allt till den här semleyoghurten när jag läste om den. Kan den verkligen vara god..? Men jag måste erkänna att den stillar mitt semmelsug ganska bra! Just nu äter jag den som dessert, inte som frukost 🙂

Det är en slät, vit yoghurt med små prickar som smakar semla, dvs kardemumma och bittermandel. Just bittermandel-smaken är ganska påtaglig till en början, så den behöver man vara kompis med för att gilla yoghurten. Jag ger tummen upp! Finns semle fil också, någon som provat? Den kan vara lite knepig att få tag på överallt, jag hittade min tetra på ICA MAXI i Linköping.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10 tankar på “Semleyoghurt

 1. Erica

  Oj, det lät spännande! Jag är faktiskt inte alls något fan av semlor egentligt. Jag brukar inte ens äta en per år, men denna yoghurt lät väldigt intressent. Jag gillar ju egentligen både kardemumma och bittermandel väldigt mycket, så detta måste jag testa. Jag kommer nog dock också att äta den som dessert. Jag har svårt för yoghurtar med så där mycket socker i till frukost.

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Jag som älskar semlor har svårt att förstå att inte alla gör det, hehe. Men som du skriver så kan nog yoghurten gå hem hos dig ändå, men rata den inte efter första skeden redan, lite knasig är allt första tuggan – sen vänjer man sig! 😉

   Svara
 2. Anna

  Hej! Jag har en fråga om lakritspulver. Jag testade dina nötbollar med lakritspulver igår (fast med cashew) och jag har tidigare gjort någon slags aprikosbollar med pulvret men…nä, jag känner inte riktigt lakritssmaken. Jag ÄLSKAR lakrits och salmiak och skulle vilja fatta grejen med det här pulvret. Jag läste att du prövat flera olika och att Kung Markattas (väl?) var bäst. Jag har Urtekrams lakritsrotpulver. Har du testat det? Jag tänker ifall denna sorten inte är så god.

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Precis, jag gillar Kung Markattas av flera flera orsaker; lätttillgänligt i mataffären, bra pris och bra drag i smaken. Faktum är att jag inte alls diggar lakritsrotpulver (som du verkar ha) då det smakar mindre och mer jordigt. Så prova bollarna igen med lakritspulver eller lakritsextrakt som det ibland heter. Eftersom du älskar salmiak också så köp gärna salmaiksalt (finns på Panduro) men glöm inte att dosera med försiktighet, en nypa eller ett kryddmått räcker långt! Lycka till nu 🙂

   Svara
 3. bakverket

  Jag ÄLSKAR semleyoghurt! Semlefilen är också god, lite syrligare bara.
  Hela emåmejeriets säsongsyoghurtar/filer är supergoda. Yoghurt med smak av semla, rabarberpaj, gräddtårta, äppelkaka och pepparkaka! Mums med granola till!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s