Bakade havregryn med äpple, russin, frön & nötter

Jag köper mattidningar av en bra anledning; att inspireras! I senaste numret av Allt om Mat hittade jag ett recept på något som beskrivs som en blandning mellan gröt och pudding. Ett recept fullproppat med sådant som jag gillar; havregryn, frön, nötter och torkad frukt. Tillräckligt nytt och spännande frukost- eller mellisalternativ för att väcka mitt intresse. Det blir två tummar upp! Skrolla ner för receptet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havregryn blandas med kryddor, socker (jag tog fruktsocker), hasselnötter och frukt. Detta täcks med havremjölk och uppvispat ägg. På toppen ett knaprigt och sött täcke av hasselnötter och frön. Skjuts in i ugnen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Resultatet? Som en blandning mellan gröt och pudding, ja nästan äppelkaka! Fast men krämig och full av smak från goda kryddor, söta frukter och knapriga nötter och frön. Skulle vilja påstå att det är ett recept som är enkelt att modifiera efter vad man har hemma och tycker om.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skeda upp och njut med havremjölk eller varför inte med sura lingon och filmjölk för att balansera upp sötman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag kan ju sällan hålla mig till recept som ni vet. Först och främst så gjorde jag 1/2 sats och jag har ändå frukost flera dagar framåt. Jag bytte farinsocker mot fruktsocker (och nästa gång minskar jag lite grann då puddingen blev relativt söt), jag adderade gojibär och en nypa vaniljpulver, bytte lönnsirap/honung mot agave sirap och ersatte havrekärnor med solroskärnor.

(P.S. Resten av smöret i receptet hällde jag i ”stanningen”. Det tycks ha blivit bortglömt i texten. D.S).

7 tankar på “Bakade havregryn med äpple, russin, frön & nötter

  1. Kristina

    Det här var ett nytt koncept, så jag var bara tvungen att prova detta recept. Har fortfarande inte bestämt mig för om jag tycker att det påminner mer om gröt eller äppelkaka. Det var ett roligt, om än sött, frukostalternativ i alla fall 🙂 Tack för inspirationen!

    Svara
  2. Pingback: Ugnsbakad havregrynsgröt | en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s