Rotfruktssoppa med äpple

En rotfruktssoppa med grönsaksbuljong och grädde kanske inte känns så nytänkande men förbaskat vad gott det är. Mitt tips är att slänga ner tärningarna av trädgårdsäpple på slutet av koktiden – det lyfter hela soppan till nya höjder.

Den gamla klassikern ”mikromacka” kan vi också passa på att lyfta fram för den är verkligen lite av en bortglömd favorit till soppa. Hur gott är det inte med smält ost egentligen? Och varför värma ugnen när brödet kan rostas före påläggen tillsätts och osten dessutom smälter på bara sekunder i mikron. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ett gott och verkligen enkelt sätt att få i sig mer grönsaker och rotfrukter.

Min soppa innehåller smörstekt lök och tärningar av morot, sötpotatis, palsternacka, rotselleri, gröna ärtor och äpple i görnsaksbuljong och grädde. Ärtor och äpple kastade jag som sagt ner på sluttampen. Färska timjankvistar fick koka med och den färdiga soppan toppade jag med salt, svartpeppar och oregano.

2 thoughts on “Rotfruktssoppa med äpple

 1. Sara på Vardag.nu

  Mikromacka.. Vilka minnen! Ljust bröd med skinka, smörgåspickles och massa ost som smält i mikron var standardmellanmål i mellanstadiet. Behöver jag säga att jag var rund? 😉 Hehe. Tur jag inte har hon mikro nu! :p

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Bästa mellanmålet jue, och gärna med ett glas Oboy till..det var tider det…! Tur att man äter lite bättre än så idag 😉

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s