Raw food i Gbg

Eftersom jag har läst gott om både Rawfoodbaren och Rawfood buffén på Jos café  (på Sankt Jörgen Resort) var jag ju bara tvungen att prova dem båda när jag var i Gbg sist! Jag älskar ju att prova sådant som är nytt och annorlunda för mig. Nu är jag minst sagt peppad på att göra mer raw food rätter hemma, framförallt vill jag prova göra en soppa och en pizza.

IMG_1611

På Rawfoodbaren (Viktoriagatan 18 i Göteborg) finns massor av godsaker att välja mellan. Vi delade på en smarrig  solrospizza…

IMG_1610

…och en underbar choco milkshake samt en kokossmakande lingoncheesecake. Allt utan ”the bad stuff” förstås.

IMG_1609

Innan vi gick köpte jag med mig en varm choklad (gjord på den hemlagade mandelmjölken och sötad med agave) – men den var lite väl mild och mesig i chokladsmaken. Caféet är ganska litet och trångt men mysigt och personalen var jättetrevlig.

Inför vår lilla miniweekend i Gbg hade vi bokat in oss på Park Spa och deras sparitual under söndagen. Vi laddade genom att njuta av den goda raw food buffén på Jos bar strax innan. Visst ser det här inbjudande ut av alla sprakande färger? Gott var det också!

IMG_1605
Brödet var jättegott och kockarna supertrevliga och måna om att vi var nöjda.
IMG_1621
Här fanns gott om goda rätter och man känner sig både mätt och energifylld efteråt. Allt var inte vegetariskt, på bordet fanns både varm kycklingsoppa, gravad lax och någon av rätterna innehöll räkor.
IMG_1622
Däremot var alla maträtter glutenfria och mjölkfria. Raw food baseras mycket på nötter, frön, grönsaker, frukt och bär. Allt som är näringsrikt och bra för kroppen helt enkelt.
IMG_1623

För er som undrar var vi väldigt nöjda även med vår spaupplevelse. En dag av lyx, lugn och ro helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s