Veckans kock!

Idag läser jag om mig själv till frukostkaffet! 🙂 Ålandstidningen bad mig medverka som veckans kock. Med väldigt kort varsel har jag svarat på lite frågor och valt ut tre godsaker från bloggen. Det blev tre söta sådana, men för er nya läsare; det finns massor av olika recept här inne på bloggen. (Spana in ”kategorier” till höger). Hoppas du hittar något gott att baka eller något smarrigt att laga till middag.

2013-02-16

För er som inte har papperstidningen, men är nyfikna på artikeln, här är frågorna som jag svarade på.

Yrke/titel: 

Jag är utbildad restaurangmanager och har precis avslutat ett 3 årigt arbete som chokladkonditor i Stockholm (Lidingö) för att flytta med min fotbollsspelande sambo till Linköping. Jag har lite spännande projekt på gång men tills dess fokuserar jag på att hålla min matblogg; ensmaksak.com levande med nya favoritrecept. Det tar sin tid att provlaga, smaka, fota och skriva recept.

Hur länge har du arbetat med mat?

Sedan jag var tonåring. Jag har alltid haft ett brinnande intresse för mat, både söt och salt sådan. Jag bytte medvetet sommarjobb varje sommar när jag var yngre för att hela tiden lära mig nytt och utvecklas. Förutom chokladpraliner har jag jobbat mycket med bakning och receptutveckling, exempelvis för Leila Lindholm och mattidningen Allt om Mat.

Varför älskar du mat?

Jag älskar att jobba med händerna och skapa något. Eftersom jag är rastlös passar det mig utmärkt att baka och laga mat eftersom det snabbt tar slut och jag får laga nytt igen! Jag strävar efter att varenda måltid ska vara supergod och då blir det lätt att älska att äta. Mat bjuder in till gemenskap och eftersom jag är en omhändertagande typ som gillar att glädja andra så är middagar, kalas, frukostar, bruncher och fikor bästa sättet att umgås på.

Vad är det godaste du ätit?

Det här är en svår fråga, jag äter väldigt gott varje dag. Men jag har ätit fantastiska rätter på exempelvis Matbaren, Smak och Supper i Stockholm.

Vilken är din mest oväntade matupplevelse? 

Det var nog under min praktik hos Allt om Mat när jag fick delta i en 6 rätters avsmakningsmeny med tequila på Xoco för många år sedan. Om jag minns rätt så ingick det väldigt annorlunda rätter som exempelvis majsglass och lakritspasta….

Tre bästa åländska råvarorna/ingredienserna?

Det finns många! Jag som bakar mycket när jag är hemma på Åland använder alltid åländskt smör, ägg och grädde men utöver det ser jag alltid till att köpa hem Dahlmans rökta skinka (pålägg), Ålands mejeriet ÅCA:s Naturella yoghurt och gärna osten Kastelholm.

Godaste maten + dryck?

Jag lever för variation och gillar inte att fastna i samma gamla matmönster. Därför tycker jag oftast att nya smaker och upplevelser är det godaste som finns. Förutom vatten och vin så är jag svag för en drink med mycket ingefära i då och då. Gärna en ginger mohito, eftersom lime och mynta är stora favoriter.

Här drömmer jag om att få äta:

Förutom att jag vill till Noma i Köpenhamn drömmer jag om att återvända till New York och testa så många topprestauranger jag bara hinner med!

2 tankar på “Veckans kock!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s