Havresemlor

Jag har bakad bröd, naggande små och goda havrebullar! Originalreceptet är från Smaker från Saltå Kvarn, maten, brödet, kakorna. Jag gjorde en 1/4 sats eftersom vi har tajt med plats i frysen och några små justeringar blev det också. Mitt redigerade recept hittar du underst i inlägget.

Bröden passar perfekt till små dubbelmackor. Vi åt dem fullproppade med godsaker som cream cheese, välrökt skinka, Grevé ost, paprika och gurka.

Havrebullar

13 minre brödbullar

Jag har ökat mängden salt och dubblerat mängden solrosfrön och ersatt sockret med agave sirap. Dessutom minskade jag mängden mjöl en aning, vilket resulterar i fluffigare bröd. Havre och rågsikt är verkligen gott tillsammans!

2,5 dl havregryn

2,5 dl kall mjölk

40 g smör

25 g jäst

1 tsk salt

1 tsk agave sirap/sirap/honung eller s0cker

0,5 dl solrosfrön

ca 3,5 dl rågsikt

Gör så här:

Lägg havregrynen i en bunke och häll mjölken över, låt dra en halvtimme. Smält smöret i en kastrull och tillsätt havremjölken. Rör om tills blandningen är ljummen och lös upp jästen däri. Tillsätt salt, agave sirap, solrosfrön och det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin några minuter tills den känns smidig. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord, låt den vila en liten stund och platta ut till en ca 2 cm tjock kaka. Ta ut rundlar med hjälp av en pepparkaksform eller ett glas. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under en bakduk i 40-60 minuter. Värm ugnen till 225-250 grader. Grädda bröden i ca 10 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s