Middag på Piren

Hr helt glömt bort att skriva om när jag och kollegorna var på Piren här i Sthlm och åt. Piren har ett grymt läge nere vid vattnet i Kristineberg. Här vill man sitta soliga sommarkvällar! Jag ska försöka ta mig dit en en solig eftermiddag också och prova deras lunch.

”Matfiliosofin på Piren är att tillfredställa alla smaker och skapa spännande kombinationer genom att blanda det svenska, italienska och franska köket”.

Vi satsade på varmrätt och dessert samt vin till maten. Det var vällagad och god mat (men inget utöver det vanliga). Servicen var okej. Saken är den, att det var EM den här kvällen och Sverige spelade…kanske det gjorde personalen en aning disträ… 🙂

Det här är vad vi beställde in:

Råbiff med klassiska tillbehör serveras med pommes frites 186:-  (Min kollega saknade riven pepparrot. Pommes fritesen var ingen höjdare).

Supergod risotto i sällskap med scampi, blåmusslor och babyspenat med smak av saffran och vitlök toppad med grillad kronärtskocka 248:- (Mitt val. Det var skaldjursrisotto liskom, en god sådan).

Halstrad rödingfilé sällskap av grillade vårprimörer, citrushollandaise, smörad hummerbuljong och mandelpotatispuré 280:- (Kollegorna tyckte det var gott men smakerna var ganska milda – som det brukar vara med fiskrätter).

Crème Brûlée smaksatt med thaitivanilj och stjärnanis, serveras med en kula yoghurt-passionglass 88:- (Stjärnanisen var inte direkt påtaglig men yoghurt-passionsglassen var superfräsch).

Vaniljcheescake med mangocoulis och färska bär 84:- (Vi var tre av fyra som beställde denna. Den såg och ser så himla god ut. Vi bytte dock in den mot crème brûée då vi tyckte den var lite väl salt (?) och inte riktigt i balans. Vad det beror på vet jag inte).

Även om cheesecaken inte var i sitt esse just under vår middag inspirerar den i vilket fall som helst.

Digestivebotten, krämig ostkräm samt lemoncurd och färska gubbar – är inte så svårt att få till själv. Lätt att förbereda och sommrigt dessutom. Blir till att provlaga en sådan snart. 🙂

Här kommer resten av bilderna:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna en kommentar