Mangosmoothie med kardemumma

Den här tiden på året tycker jag det blir allt viktigare att komma ihåg frukt och grönt. Mörkret gör en ju onekligen lite tröttare och segare. Smoothie måste ju vara det enklaste och godaste sättet att få i sig grönt! Den här godingen hittade jag i arkivet, och jag önskar att jag hade ingredienserna hemma till den just nu….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mangosmoothie med kardemumma

Smoothies blir i regel bara sötare, godare och mer smakrik när frukten du använder är riktigt mogen och söt. Kardemumman bör inte överdoseras utan det blir verkligen godast när den finns med som en hint i bakgrunden och inte tar över de andra smakerna. Lyxa till genom att toppa med kokosflingor och kanske kanel.

1 stort glas

2,5 dl hemlagad cashewmjölk (eller annan nötmjölk)

1 banan

125 g frusen mango

125 g ananas

saft av 1 lime

1 msk flytande kokosolja med smak

ca 2 krm nystött kardemumma

Gör så här:

Mixa samtliga ingredienser till en slät och mättande smoothie. Servera genast!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s