Pssst….

…..Nu har jag uppdaterat ”En bulle i ugnen” med inlägget ”Winter 1 år (och lite om vårt hus!)” längst ner i flödet. In och läs om ni är nyfikna! Och kommentera gärna. Det är kul att följa er storys också!

2 tankar på “Pssst….

 1. Therese

  Vad kul med en uppdatering, jag har längtat🙂 Stort grattis till huset, förstår att ni längtar och dina föräldrar efter haft inneboende en tid..😊

  Lillasyster här blir 10 månader idag och är en försiktig (om man jämför med klätter/racertempot) båda brorsorna hade och fortfarande har. Hon har precis lärt sig krypa, sitter helt okej, börjat dra sig upp mot saker. Är inte heller stor i maten, äter gröt/äggröra /bananglass eller små plock av ost och bröd till frukost. Lunch blir oftast det vi har i kylen men mosad potatis med olja och smör och valfritt protein funkar alltid. Mellanmål blir oftast bananglass, lite bröd eller frukt och middag det vi äter. Ammar fritt under dagen och fortfarande vid nattning och under natten. Sover 2-3 ggr per dag, klarar sig på två sovstunder om dom är längre. Sover totalt mellan 2-4h per dag (oftast ca 3h) & 11h om natten.

  Angående ”kaoset” kring matbordet kan jag säga att vi känner igen oss. Det som funkar bäst för oss är att dela på killarna innan maten (lågt blodsocker och trötta = bråk) då kan en hjälpa till med maten och en dukar eller en är ute och leker och kommer in till dukat bord. En av sönerna älskar att laga mat medan den andra gärna dukar. Sen brukar jag severa så maten är ätvänlig temperatur när dom kommer till bordet = dom får i sig mat och man hinner själc sleva i sig lite mat😊 Sen får dom bre en smörgås eller äta en frukt till efterrätt då kan man hinna äta i sig lite mer själv. Sen äter vi gärna plock så då får alla plocka det dom gillar och går snabbt att tillaga. Ibland äter vi förrätt då dom äter sin middag och vi huvudrätt när dom ser paddan eller leker (dom är uppe så sent så blir svårt att äta då dom somnat).

  Hur går det för era killar att leka med andra kompisar tillsammans? Och vilken klubb ska Daniel spela i nu?

  Ursäkta mitt uberlånga inlägg. Avslutar med att önska er en lång och härlig semester🙂

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Grattis, er tjej verkar sova riktigt gott ☺️ Önskar Winter kunde sova liiiite längre dagtid alltså…
   Bra tips kring middagskaoset. Vi brukar också försöka ta hjälp av pojkarna med dukning och kanske lite grönsakshack ibland. (Men det kan också resultera i strid om vem som ska få bära vad). Samt servera ljummen mat… men jag ska nog börja låta pojkarna ta mat själv, istället för att servera den på tallriken åt dem.
   De är iaf väldigt duktiga på att äta grönsaksstavar, alltid nåt! 😁
   Det funkar bra att leka med andra, det kan bli lite uppdelat ibland och ofta ganska vilda lekar med mycket skratt, spring och stök – men energin kommer ju ut då iaf. Tillsammans leker de helt okej men det är samma där – det går alltid vilt till och är en hårfin gräns mellan skratt och gråt hela tiden. Blir helt slut bara av att lyssna på dem, haha.
   Daniel spelar här på Åland med IFK Mariehamn, i finska motsvarigheten till Allsvenskan kan man säga. Samt gör praktik på ett företag, så han jobbar i princip jämt! Det är verkligen ett hund-år för oss nu… så jag hoppas på att lite fina rutiner ska infinna sig i höst/vinter. Och att jag har ett kul jobb att gå till så att mitt mamma-tålamod blir lite bättre när jag får lite pauser från barnen.
   Tack för ditt inlägg, var roligt att läsa! Hoppas du får en fin sommar. 😁

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s