Köttfärsomelette

Tänkte kika in här idag och tipsa om en rätt man kan göra om man har köttfärsröra över och är lite trött på spaghetti och köttfärssås. Lika bra förstås om man vill hålla sig undan kolhydrater från pasta, ris eller potatis.

img_4478

Gör en omelette (exempelvis på 4 ägg, 1 dl grädde, salt och peppar) och häll i en smord ugnsform. Grädda i 200° i 10 min eller tills den stabiliserat sig. Toppa med en riktigt god köttfärsröra. Rör hop en kladdig röra på riven ost med en skvätt grädde och crème fraîche. Bred det över färsen, toppa med tomatskivor och gärna hackad Koskenlaskija ost (finsk). Det gör mycket för smaken! Gratinera i 225° i 10 min. Klart! Nästan godast dagen efter faktiskt, så perfekt i matlådan.

2 tankar på “Köttfärsomelette

    1. Johanna Inläggets författare

      Ja arkivet är en liten guldgruva faktiskt! När jag har låg inspiration gör jag alltid gamla favoriter 😀

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s