Tips!

Hej på er! Vi är tillbaka i Norrköping efter en midsommar med stugfirande på Åland. Hoppas ni fick lite soligare väder än oss – vi klarade oss från regn men det var genomgrått hela fredagen. Tog iof igen det på lördagen med kanonväder. Egentligen älskar jag väder-variationen den svenska sommaren bjuder på (jag menar – det svänger ju rejält från dag till dag!) för det gör att man inte tar solen och värmen för given. Sen är jag ganska så gravid-het också, så dagar med lite krispigare kyla är såå skönt (ibland).

Nåja, något som jag gärna svalkar mig med på sommaren är islatte på espresso, mjölk och is. Men nu har jag snappat upp en bra idé för att slippa få den vattnig på slutet; iskuber av bryggkaffe!

IMG_3260

Runt påsk försökte jag mig på att göra kanelbullar utan strösocker. Av någon anledning skrev jag aldrig upp receptet men jag använde mitt klassiska recept på kanelbullar men ersatte strösockret med dadelsirap och färska dadlar. Resultatet blev en lite brunare bulldeg och en lite kletigare fyllning, men smaken blev god. Wilton älskar dessa! Jag kommer säkerligen baka liknande snart igen och då ska jag dokumentera receptet åt er. Planen då är att använda kokossocker i degen och dadlar i fyllningen och försöka ersätta lite av vetemjölet med något annat, kanske havremjöl. Smöret behåller jag och kryddorna likaså! Men mer om det när/om det väl blir av.

IMG_3265

Den här fikan blev iaf min räddning när gravid-tröttheten helt och hållet höll på att knäcka mig en eftermiddag. Pigg som en lärka efter det 🙂

Och ingen fika utan inspiration genom en baktidning. Kan erkänna att jag är inne i en period av totalt noll lust för matlagning och bakning just nu. Knappt ett enda recept jag vill prova…Så det kan bli! Vill mest bara lata mig och dricka iskallt, äta jordgubbar, vindruvor och chips, men inte nödvändigtvis samtidigt förstås.

8 tankar på “Tips!

 1. Carina

  Känner igen! Matlust-inspirationen försvann runt v 25. Jag som alltid har massa rätter jag vill laga och inga problem att planera veckan! Nu är det blankt 😁 Förutom Spenatpaj, det vill jag ha typ hela tiden 😄 Hoppas den kommer tillbaka när bebis är ute! Inte många dagar kvar nu 👍👍👍

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Efter en dip brukar det komma en top, så hoppas på det! Spenatpaj var en rolig craving! Min är nog kalla jordgubbar just nu. Hur går det för dig, bebis snart va?? Juni månad försvann snabbt, det blev en hel del Åland för oss…

   Svara
   1. Carina

    Ja 3,5 veckor till BF, (22/7) men hon är välkommen när som 😊 Mår rätt så bra, håller igång och tränar o så (cykling, simning, gym) men blir mycket vila också såklart. Midsommar skulle varit traditionell ute i skärgården med allt som hör till men istället låg jag och Walter däckade, han i hög feber och jag med dunderförkylning…så underbart att vara frisk och fungera igen! När har du BF?

   2. Johanna Inläggets författare

    Duktig du är! Men fyyy vilken trist midsommar, nästan så ni får ta igen det nån dag inom kort. Bf 26/7 så vi är verkligen nära! 😀

 2. Alexandra

  Jag var också så otroligt osugen på allt när jag var gravid! Hade kunnat äta mackor och korv med mackisar i 9 månader tror jag :-)) Men så fort han var ute kom både matlusten och inspirationen tillbaka 🙂 Tack för en trevlig blogg!

  Svara
 3. Melina

  Har inte fått till kanelbullar utan vetemjöl som är ”tillräckligt” goda, ska bli spännande och se om du lyckas👍🏻✊🏻✊🏻 Vilket du säkert gör 😉

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Jag tänkte nog bara ersätta kanske hälften av vetemjölet med något annat, men vi får väl se vad det blir för resultat. Kul att labba lite iaf 😜

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s