Mina matiga förändringar 2016

Jag har funderat lite på vilka matiga förändringar jag vill göra under det här året och här kommer mina slutsatser:

-Vi ska bli bättre på att planera veckomatsedel och storhandla efter det. Tro det eller ej, men som matbloggare småhandlar jag jämt utifrån inspiration som kan dyka upp precis när som helst. Hör gör ni?

-Vi ska prova matkasse! (Det blev Linas ispirationskasse – utvärdering kommer längre fram!). Verkar himla praktiskt och jag tror verkligen det kan skapa ett matlugn i hjärnkontoret och samtidigt leda till inspiration. Någon som provat?

-Jag ska prova beställa hem mat via nätet. Känns framförallt enkelt och smidigt.

-Kanske provar jag en till ”matbox” av något slag. (Just nu prenumenerar jag på The Healthy box). Ni vet en överraskningslåda med mat/godsaker som dyker upp en gång i månaden. Vem älskar inte överraskningar samt att prova nyheter. Tips?

-Vi ska äta mer vegetariskt. Sambon kan vara lite smygskeptisk ibland och jag lite för lat för att orka ”ta tag i det” men nu banne mig ligger det i tiden, för alla på vår planet. Och bästa bonusen är att jag älskar veggomat! Har allt mer sällan sug efter kött faktisk men fortfarande har jag en förmåga att planera middagar utifrån kött, fisk, fågel eller korv – suck på den.

-Jag ska börja woka! Fick äntligen en wokpanna i julklapp som ska komma till användning.

-Jag ska bli mycket bättre på skaldjur! För en gångs skull har jag lite cravings efter det så det passar extra bra. Tänk er gratinerad hummer, curry och räkpasta, en maffig räkmacka, skaldjurssoppa, lyxig skagentoast och klassisk räkcocktail med koriander. Muuuums!

Näringstäta smoothies och juicer till kvällsmål. Under november lagade jag massor av goda och nyttiga juicer i min råsaftcentrifug (mest för att bli av med de sista envsa gravidkilona efter andra omgången). Det funkade jättebra att dricka en juice per dag istället för att moffa mackor och flingor och jag mådde toppen av det, hyn blev bättre och jag slapp förkylningar. Jag är redan igång! Nackdelen är förtsås att det blir tungt och dyrt att handla hem kilovis med frukt och rotfrukter flera dagar i veckan. Hela december blev visst ett enda långt kolhydratsintag. Säkert fler som känner igen sig på den punkten…

-Jag ska baka mer glutenfritt bröd och jag har redan bestämt mig för att det ska smaka helt ljuvligt.

-En dröm är att bli bättre på tårtor, hoppas verkligen jag lyckas komma iväg på en kurs eller provbaka fram magiskt goda tårtor själv. Drömmer om den godaste chokladtårtan, men inget recept jag kommer över verkar motsvara förväntningen. Det ska jag jobba fram! Tur att grabbarna fyller år inom de närmaste månaderna.

-Jag ska investera i en ny köksmaskin och en ny blender. Mina tidigare varianter från Kitchen aid levererar inte som jag önskar att de gjorde. Tips mottages tacksamt!? Blendern måste vara kung på att mixa precis allt helt slätt och köksmaskinen måste hålla topklass, jag bakar ju massor!

Nytt porslin och dukar så att jag kan duka upp för festligare måltider! Har absolut inget av den varan konstigt nog. Det jobbiga är mitt eviga velande som tyvärr blir värre av att det är så dyrt.

IMG_0829

Sista bilden från 2015 när vi laddar inför nyårsmiddagen!

Nu är det er tur, har ni funderat på några matiga förändringar för 2016? Berätta, låt oss inspirera varandra.

11 tankar på “Mina matiga förändringar 2016

 1. Michaela

  Trevligt med alla dina nyårslöften!
  Jag hoppas kanske få se lite goda recept på glutenfritt bröd som du har tänkt att du ska baka under året och även tårtrecept!

  Fortsätt som du gör då din blogg är trevlig att läsa 🙂

  Svara
 2. Johanna

  Kul läsning med nyårslöftena! Ska ta till mig flera stycken själv. Tårtor tycker jag är jätteroligt att baka så ny inspiration inom det området är alltid kul!

  Har testat Linas matkasse för två flera gånger och har bokat in det nästa vecka igen för att få lite nya idéer nu efter all julmat. Generellt tycker jag man får mycket mat för pengarna, och det räcker nästan alltid till minst en matlåda dagen efter också. Ibland recepten är lite otydliga och dåligt skriva, och det är kanske bara ett av fyra recept jag gillar så mycket att lagar igen. Men själva grejen med att ha matkasse för mig är att prova rätter som jag nog inte skulle gjort annars, och då är det perfekt att ha en gång i månaden eller så. Ska bli spännande att se vad du tycker! 🙂

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Bra med lite feedback! Gissar ju att jag kommer ha lite svårt att hålla mig till recepten, haha. Min tanke är faktiskt att slippa komma på vad vi ska äta och som sagt få lite inspiration. Mina middagar blir nästan alltid ganska såsiga och gräddiga vilket är galet gott men allt blir lite likadant vilket jag vill ändra. Håller tummarna att det ger nåt! 😀

   Svara
 3. inte fan gör det det

  Vilken fin bild!
  Det ska bli intressant att följa dig under 2016! Speciellt intresserad är jag av det där med matkasse!
  Jag är ju ensamhushåll och springer verkligen och handlar var och varannan dag. Finns det matkassar för en pers tro+
  Ha en fin dag i kylan!
  /anna

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Kul! Det finns för två personer vet jag, då har du ju matlåda dagen efter, kanske kan vara något! Tack för alla dina ”gilla-tryck” här inne 😀

   Svara
   1. inte fan gör det det

    Ja, jag tänkte eventuellt att man hade kunnat frysa in en portion! ( risken finns ju att en annan som är väldigt matglad äter upp även den andra portionen….inte bra! )

 4. Carina

  Ser fram emot fler glutenfria bröd! Jag har själv bakat glutenfritt sedan 1 år och jag tycker helt klart att dom bröden blir goda 🙂 Har aldrig använt glutenfri mix utan kör med bovete-, majs-, fullkornsris-, teff-, soja-, havre-, skrädmjöl samt goa frön, gryn och brödkrydda eller t ex kanel. IBS-magen mår topp!
  Nästa steg för mig är att testa glutenfria surdegsbröd. Har inte kommit till skott ännu fast det verkar superenkelt. Vill också laga mer soppor och vegetariskt, men även jag har en skeptisk man här. Brukar då köra med ”vegetariskt soppa med bacontopping”, det funkar alltid 😉
  Kram på dig!

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Teffmjöl har jag aldrig hört talas om, ska jag kolla upp. Glutenfritt surdegsbröd – vilken bra idé! Det blev jag sugen på att baka. Kände verkligen igen mig om det där med vegsoppa toppat med bacon 😂

   Svara
   1. Carina

    Risenta har nyligen börjat sälja teffmjöl 😊
    Kan rek Nillas kitchen som har enkla recept på surdegsbröd. Som jag alltså har tänkt testa i några månader nu 😂 Får se om du hinner före och kan lämna omdöme 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s