Drömtårta med lime

Det är lite tantfika med rulltårta men när en av mina bästa vänner kommer på besök bjuder jag gärna på en av hennes favoriter; drömtårta. Idag pimpad med lime. Jag följer receptet i Sju sorters kakor, tycker den blir kanonbra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drömtårta med lime

Lime piggar upp denna klassiker på ett fräscht sätt. Jag tillsatte också en skvätt grädde i smörkrämen vilket gjorde den en aning krämigare. Glutenfri och snabblagad fika! Botten är luftig och fyllningen smörigt krämig.

Botten:

3 ägg

1,5 dl strösocker

0,75 dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

Smörkräm med lime:

150 g smör

2 dl florsocker

2 msk grädde

2 tsk vaniljsocker

1 äggula

skal av 2 lime

en nypa salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200° varmluft eller 225° vanlig ugnsvärme.

Vispa ägg och socker pösigt under 3 minuter. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten. Vänd försiktigt ihop till en slät smet och bred ut den på en plåt (30 x 40 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 5  minuter.  Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra av pappret försiktigt. Låt svalna under plåt eller duk.

Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen poröst. Bred ut över botten och rulla ihop längs långsidan. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

5 tankar på “Drömtårta med lime

  1. Minna

    Jag kan intyga att den var fullständigt gudomligt god! Jag älskar ju alla former av drömtårta så klart, men den här var strået vassare än den vanliga sorten. Tack för igår vännen, det var så kul att ses!

    Svara
  2. Pingback: Rulltårtans dag | en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s