Spenat- & grönkålssmoothie

Den här smoothien är förbannat god för att vara så nyttig! Köpte hem fryst grönkål och frys bladsenat, perfekt att ha på lut i frysen för hälsosamma smothies. Varje gång jag köper färsk spenat hinner nämligen halva påsen bli dålig…och ärligt talat, färsk grönkål kommer i så stora mängder och kan vara så ”träig” att den också mest blir liggande orörd.

Den här gröningen smakar faktisk varken grönål eller spenat utan är bara härligt fräscht av äpple, ananas och ingefära med en touch av de gröna nyttigheterna 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vad jag kastade ner i mixen? 100 % ren äppeljuice, fryst ananas, banan, fryst grönkål, fryst spenat, limejuice och färsk ingefära. Väldigt smarrig precis nygjord när den är tjock och iskall! Bra start på morgonen måste jag säga eller varför inte en god avslutning på dagen.

3 tankar på “Spenat- & grönkålssmoothie

 1. Gillan

  Hur länge kan man ha spenat- & grönkålssmoothie i kylen ? Det är ju jobbigt att göra smoothies varje morgon<
  undrar gillen

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   De flesta smoothies är verkligen godast nygjorda. Gröna smoothies har en tendens att ändra lite färg om de blir ståendes i kylen och då blir de faktiskt lite mindre aptitliga. Men förbered istället ingredienserna på förhand (skala, tärna, tina, frys ner i påsar osv) så går det ju på nolltid att mixa! 😀 Men prova dig fram, du kanske tycker att kvällens smoothie smakar toppen även till frukost.

   Svara
 2. Pingback: Helgtips | en smaksak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s