Nötig mazarinpaj med lingon

Nu ska jag visa hur ett litet labb från min sida kan gå till. Jag har i många år gjort en mazarinkaka till midsommar och jul (när jag är hemma på Åland på visit) då det är en av pappas favoriter. Den här julen fick jag för mig att tillsätta lingon (2 dl över botten) och öka på fyllningen (x 1,5). Jag bytte mandlarna mot en mix av mandel, pekannötter och hasselnötter. Dessutom gjorde jag kakan i en springform framför en pajform då jag ville ha den högre.

Hur det gick? Tjaaa…. skrolla ner så ska jag berätta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…jag trodde min kaka var klar efter 35 minuter (se så fin den var på övre bilden!) men tji fick jag när jag skar upp den första biten och insåg att den hade krävt nästan lika länge till i ugnen. Botten och topp är klara men lite väl kletig är nog allt fyllningen längre ner…. :/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…som den labbare jag är så skickade jag in den i ugnen igen….(i dryga 30 minuter) och efter en natt på trappan (där den fick svalna) blev den också som jag ville ha den. Knaprig på ytan men seg, bitig och lite kletig i fyllningen….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…men, som jag också misstänkte blev kanten lite mörkare.

Riktigt god dock!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s