Kryddig linssoppa med aprikoser

11 Mar

Tänkte tipsa om en jättegod och mättande vegetarisk och vegansk soppa idag, en indisk dahl. En kryddig lins-gryta (el soppa) helt enkelt. Här kommer ett ungefärligt recept! Vätskorna får man anpassa efter eget behov, beroende på hur tjock konsistens man vill ha. Kanske vill du ha mindre vatten och mer kokosmjölk, vad vet jag.

IMG_0791

Det som gör den här tjocka soppan extra god är de söta aprikoserna och den fräscha koriandern.

IMG_0832

Fräs 1-2 pressade vitlöksklyftor med 1 tärnad lök i olivolja. Addera ca 1 tsk av vardera malen ingefära, spiskummin, garam masala, gurkmeja och sambal oelek och låt fräsa tills löken är mjuk. Tillsätt ca 7-8 dl vatten, 0,5-1 grönsaksbuljongtärning, ca 300 g slantade morötter (blomkålsbuketter är också gott att ha i!) och ca 2-2,5 dl röda (sköljda) linser. Låt puttra ca 10-15 minuter tills linser och morötter är mjuka. Tillsätt 250-400 g krossad tomat och ca 2 dl kokosmjölk. Strimla torkade aprikoser (0,5-1 dl) och tillsätt dem i soppan. Smaka av med limejuice, salt och avsluta med en näve färsk spenat. Servera soppan med massor av färsk koriander, grekisk yoghurt/crème fraîche (el veganskt alternativ) och lite kokoschips.

Annonser

3 svar to “Kryddig linssoppa med aprikoser”

 1. Åsa 13 mars, 2018 den 16:30 #

  Hej. Följer matchen på nt.se. Där läste jag precis följande: ”Daniel Sjölund har knappt gjort ett misstag så här långt. Så bollsäker och lugn i sina aktioner. Verkar stortrivas mot ungdomarna i hemmalaget (där han ju själv hade några framgångsrika säsonger).” 😊. De leder med 5-1! Kram!

  • Johanna 13 mars, 2018 den 16:32 #

   Hej! Tack för uppdateringen, vad roligt att läsa när jag själv är påväg att hämta förskole-ungar! 😀 Kram

 2. Åsa 13 mars, 2018 den 16:53 #

  Slut 5-1 😊. Hoppas pojkarna haft en bra dag på förskolan! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: