4 tankar på “Pssst..!

  1. Johanna Inläggets författare

   Haha, ja våra ungar är både busiga och riktiga pratkvarnar – det förstnämnda från sin pappa och det sistnämnda har dom nog från mig 😀 Wilton tycker jag liknar himla mycket på min bror medan Walle liknar mer på Daniel just nu. Så himla spännande att se hur lillen utvecklas!

   Svara
 1. Carina S

  Vad roligt att läsa och som du säger så är det häftigt hur olika ungar är! 🙂 På vår Ellen håller 68:orna ännu men oklart hur länge.. Hon har suttit själv i matstolen (med dubbla inläggskuddar) sedan 4mån så det är piece of cake nu men vi ligger lite efter i rullandet, det har inte varit särskilt intressant. Men stadig är hon och sträcker sig upp på raka armar och putar med rumpan i babygymmet så snart bär det väl iväg..

  Vi började också med gröt för några veckor sedan och mumma vad gott! Hon får en rejäl portion gröt på kvällen och sedan ammar jag oftast vid läggning. Trots det vill hon gärna ha en slurk på natten också och vaknar på sina gamla amningstider men vi jobbar på att hon bara ska äta en gång på natten och lirkar med nappen däremellan. Det går lättast när vi tagit över henne i vår säng, då somnar vi alla om lättast mellan grymtningarna. Välling har varit uteslutet för oss eftersom hon vägrat ta nappflaska men gröten är ju mer näringsrik och mättar ju bättre så egentligen ingen förlust kan jag tycka. På dagen ”mellanmålsammar” jag nästan bara. Hon äter ganska mkt vanlig mat som jag mosar och ditt recept på ”lasagne utan bechamel” var en riktig hit! Oj vad gott det var! 🙂

  En liten pratkvarn här också som gör massa roliga ljud och snackar högljutt vid middagsbordet. Knappt nån annan får en syl i vädret! Jag längtar också tillbaka till jobbet men har svårt att börja jobba gradvis, föräldraersättningen är ju inte lika flexibel i Finland heller så det blir troligen så att jag är hemma på heltid fram till nästa årsskifte. Då tar pappan över ett halvår till E hunnit bli 2 år. Eftersom vi båda jobbar kontorstider är det som du säger inte mycket familjetid i veckorna, men vår tanke är att vi båda skulle gå ner i arbetstid och jobba 4 dagar i veckan så att jag jobbar tis-fre och pappan mån-tor. På det viset hoppas jag att vi kan njuta bättre av helgerna när vi alla är tillsammans och minimera tiden som E behöver vara hemifrån! Men men, det är endast planer på ritbordet ännu.

  Som sagt kul att läsa hur ni planerar och hur er vardag ser ut! Hoppas ni slipper alla dumma förkylningar nu när solen börjar kika fram mer och mer!

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Åh vad roligt att få läsa om hur ni har det, tack för att du delar med dig! Era jobbplaner låter ju himla bra, ja helt perfekt – hoppas ni får till det. Visst är det kul med alla ljud dom små gör – jag märker att Walentin härmar Wilton väldigt mycket 🤣 Efter ett gäng dåliga nätter när jag blivit väckt typ varje timme så har vi nu två bättre i ryggen, puuh! Kanske är det kvällsgrötens förtjänst, han äter redan mycket bättre bara sedan några dagar tillbaka…. ta hand om er! Trevlig helg 😀

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s