Gott nytt år!

Gott nytt år bästa ni! Vad åt ni till nyårsmiddagen?

Vi mumsade i oss tilltugg, gratinerad hummer, oxfilé med masched potatoes och två sorters såser samt chokladfondant med glass och sorbet. Inte illa! Ni ska få recepten i veckan tänkte jag. Hela december flöt på av sig själv här i bloggen, jag hade preppat på förhand för att slippa känna bloggstress under julmyset men nu är alla inlägg slut och jag måste hitta på nya. Men det är ju en angenäm hobby ändå att prova nya recept. Tipsa mig gärna på bra matbloggar, bra hemsidor, roliga kök eller rätter ni vill att jag ska labba på. Att göra befintliga recept bättre är lite av min bästa gren faktiskt.

img_5789

Vi firade med bästis och hennes sambo och hade den här lilla killen med oss. Storebror hängde med mommo och moffa. Blev en riktigt lyckad kväll och maten var helt galet god!

Satt och kollade igenom vad jag hade för matiga nyårslöften för prick ett år sedan och blev full i skratt när jag insåg att jag knappt uppfyllde någon av dem. Läs om den listan här.

Vi provade matkasse. Det var väl ungefär det vi fick till av allt på listan… Och någon matkasse kommer vi knappast fortsätta med för jag tyckte det var lite som att köpa grisen i säcken – man fick ju snällt acceptera vilka rätter som den innehöll. Och överlag var det för lite sås och för lite smak för våran familj. MEN, det var ljuvligt skönt att slippa planera och handla. Något som jag också upptäckte var hur långsam jag blev på att laga mat när man nitiskt skulle följa recepten och alla dessa moment. Jag är mycket för att laga allt i en och samma panna på spisen eller i ugnen då det sparar tid och disk.

2017 kommer jag definitivt att haka på den gröna vågen av vegetariskt och veganskt som slagit igenom ordentligt den senaste tiden. Var å varannan äter mer grönt, hurra för det! Jag behöver bli bättre på att variera mina veggorätter. Blir typ alltid falafel eller veggiebiffar av något slag med en kall yoghurtsås. Måste ju också övertyga sambon, han är lite skeptisk till för mycket vegetariskt. Men två vegetariska matdagar i veckan ska det banne mig bli. Och så ska jag börja använda mina kokböcker mer. Kanske göra alla recept från A till Ö i en utvald? Det vore ju lite roligt. Eller på måfå bläddra fram ett recept och sen bara GÖRA det utan att vela eller fega ur. Måste vara utvecklande!

I övrigt får jag ta vid, vid förra årets lista helt enkelt.

Borde väl också minska på sockerintaget om jag ska vara helt ärlig. Vi unnar oss godsaker i princip varje dag så här finns det ju verkligen chans att göra en förändring. Vitt raffinerat socker har ju i princip noll hälsofördelar och just nu tänker jag mest på att man åldras av socker. Hade ju gärna sett ung och fräsch ut så länge som möjligt, haha! Jag ska också plugga lite kost och hälsa på distans så jag hoppas bli vassare på näringsämnen i olika råvaror.

Lite av allt – men inte alltid – ska bli mitt mantra 2017. Ganska bra va? Det känns liksom inte too much på något vis och lite lagom luddigt, blir svårt att inte lyckas med.

Har du några matiga nyårslöften?

 

 

13 tankar på “Gott nytt år!

 1. Ewa Nilsson

  Heja dig, läser din blogg med stort intresse och ser fram mot dina vegetariska rätter. Min dotter ska börja arbeta och behöver matlådetips, hon äter gluten- och köttrist, så jag behöver i spiration. Hoppas det nya året blir bra för dig och din familj.

  Svara
 2. Åsa

  Lillprinsen är så fin! Vi åt tomatsoppa med grillad paprika och fetaost till förätt, oxfilé med klyftpotatis, sparris och bearnaisesås till huvudrätt och Tiramisu till dessert 😊. God fortsättning. Kram Åsa och Håkan

  Svara
 3. Sana

  På tal om rätter att labba på, har hört mycket gott om ricotta pannkakor och skulle gärna se recept på det 🙂

  Svara
 4. Melina

  Vi tänkte försöka äta mer vegetarisk mat, vi är sååå dåliga på det och min sambo är negativ och tror att det inte smakar gott så behöver massa goda recept för att övertyga honom att det kan vara lika gott att äta utan kött, fisk och fågel i maten 😃😃

  God fortsättning 💕

  Svara
  1. Johanna Inläggets författare

   Bra! Ska tänka på er om vi segar med det vegetariska – så kanske jag får en spark i baken 😀 Tack detsamma till er!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s