Frukostpannkaka

Bananpannkakan och jag har återigen hittat tillbaka till varandra. Det här har jag precis ätit till frukost. Blev kvällsmackor igår och variera sig måste man ju. Den här varianten är tjock och luftig och håller ihop väldigt bra. Men det jag framförallt gillar är att man slipper en tung klump i magen efteråt. Man står sig förstås inte lika bra till lunch som på havregrynsgröt men det är perfekt de morgnar man inte är superhungrig.

IMG_2493

Det här behövs till en tjock pannkaka el två tunna: 1 banan, 1 ägg, 1 msk chiafrön, 1 msk mandelmjöl och en nypa salt. Mosa ihop och stek i exempelvis kokosolja. Det vet du förresten va, att det finns kokosolja utan smak? Perfekt om man inte är ute efter den karakteristiska kokossmaken.

Tips! När jag bara vill använda banan och ägg använder jag 1 banan och 2 ägg för att enklast kunna vända och hantera den i stekpannan.

Vad brukar du blanda ner i din bananpannkaka? Jag variera mig nästan alltid så ibland blir det havremjöl, havregryn, kokos, hasselnötsmjöl, keso, bär och/eller kryddor i smeten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s